Podravka preuzela program konzerviranih pašteta i mesnih konzervi Pika Vrbovec

Čelni ljudi Podravke i Agrokora te PIK Vrbovca danas su u Koprivnici sklopili ugovore o prijenosu žigova, receptura i opreme te preuzimanju poslovanja proizvodnje i prodaje konzerviranih mesnih pašteta i konzerviranih proizvoda od mesa, izvijestili su iz koprivničke prehrambene tvrtke.

Ovime Podravka preuzima od PIK Vrbovca program konzerviranih pašteta i mesnih konzervi i marke proizvoda za daljnju proizvodnju i prodaju za sva tržišta.

Riječ je o konzerviranim mesnim proizvodima i paštetama Piketa i Classic koje uz proširenu paletu Podravkinih konzerviranih mesnih proizvoda zasigurno imaju, zahvaljujući poznatosti i vrlo dobroj prihvaćenosti od strane potrošača, značajan potencijal rasta.

Proizvodnja ovih proizvoda nastavit će se u proizvodnim pogonima Podravkine mesne industrije Danica koja već obavlja uslužnu proizvodnju za potrebe PIK Vrbovca.

“Ovaj aranžman svakako treba promatrati u kontekstu konsolidacije domaće prehrambene industrije. Riječ je o dvije vodeće kompanije koje se orijentiraju na one kategorije u kojima žele zadržati ili pak osvojiti liderske pozicije na tržištu. Stavljajući fokus na konzervirani mesni program, a u okviru kategorije Meso i mesni proizvodi, ova odluka vrlo je logična i opravdana s obzirom da ćemo na ovaj način ojačati tu kategoriju i proširiti paletu konzerviranih mesnih proizvoda koje trenutno nudimo našim potrošačima”, istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo radeći na dugoročnim strategijama naših kompanija, s našim partnerom Podravkom mogli napraviti dogovor o iskoraku u konsolidaciji segmenta domaće prehrambene industrije. Čestitamo Podravki na odluci za konsolidacijom programa konzerviranih pašteta i mesnih konzervi što će bitno smanjiti troškove te povećati efikasnost i uspješnost kompanije”, kazala je Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora za strategijske poslovne grupe, marketing i Poslovnu grupu poljoprivreda.

Prethodni članakProsječna plaća u Zagrebu 6.426 kuna
Sljedeći članakLaka gospodarska vozila: Nagovještaj oporavka ili privremeni trend