Podravka dijelom projekta Fakulteta prometnih znanosti “Transportikum”

Projekt koji postoji od 2015. godine pod nazivom Logistički praktikum od ove je godine preimenovan u Transportikum, a u njemu sudjeluju studenti Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te zainteresirani gospodarski subjekti

Povezivanje akademske zajednice i gospodarstva zajednički je cilj obrazovnog i gospodarskog sektora. Kako bi se povećale studentske kompetencije i snalaženje u realnim izazovima tijekom realizacije tehnoloških procesa s jedne strane, a gospodarstvenici dobili uvid u moderne i inovativne alate, ideje i metode kroz određene projektne zadatke, osmišljen je projekt Transportikum. Projekt koji postoji od 2015. godine pod nazivom Logistički praktikum od ove je godine preimenovan u Transportikum, a u njemu sudjeluju studenti 3. godine preddiplomskog te 1. i 2. godine diplomskih studija Promet i Inteligentni transportni sustavi i logistika Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te zainteresirani gospodarski subjekti.

“Ove se godine Podravka odlučila pridružiti projektu po prvi puta i pružiti priliku studentima da dobiju uvid u Podravkine tehnološke procese, surađuju s Podravkinim stručnjacima, daju svoje svježe ideje i viđenje pojedinih poslovnih situacija na temelju dosad stečenih znanja i vještina. Za one najbolje, s primjenjivim rješenjima, osigurana je novčana nagrada kao motivacija za daljnji rad i razvoj”, rekao je prilikom upoznavanja studenata zainteresiranih za Podravkine projektne zadatke Manuel Brković, glavni direktor za Lanac opskrbe.

Podravka je pred studente postavila dva projektna zadatka: prvi se odnosi na analizu postojećih izvedbenih pokazatelja tehnoloških sustava (KPI), a drugi na definiranje dinamičke cijene proizvoda i transporta.

Prilikom terenskog posjeta Podravki, voditeljica projekta prof. dr. sc. Jasmina Pašagić Škrinjar je rekla: “Tri su tima odabrala Podravkine projektne zadatke. Očekujemo studentska rješenja koja će Podravki pomoći u sagledavanju situacije iz različitih perspektiva i pomoći joj u implementaciji konkretnih rješenja za potrebe odrađivanja svakodnevnih poslova.”

Nakon inicijalnog sastanka između studenata i Podravkinih stručnjaka u veljači, tijekom ožujka i travnja se očekuju terenske posjete Podravki u svrhu što konkretnijeg formiranja rješenja projektnih zadataka. U svibnju je planirana predaja rješenja projektnih timova te prezentiranje i proglašenje najboljih rješenja na svečanoj završnici.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVitamini i minerali – Snižena i osnovna cijena bok uz bok
Sljedeći članakCijene poljoprivrednih proizvoda u 2021. porasle 12,6 posto