podravka-radnici-midiZa otpremnine će biti isplaćeno od 40.000 do 164.000 kuna po radniku

Ukupno 288 radnika društava Grupe Podravka prihvatilo je zbrinjavanje putem stimulativnih otpremnina za koje će se isplatiti ukupno gotovo 37 milijuna kuna, izvijestili su iz Podravke.

Riječ je o prvom krugu zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina, dok je drugi krug predviđen za jesen. Kompanija očekuje kako će predviđen iznos isplaćen za stimulativne otpremnine otplatiti kroz redovno poslovanje u roku od 15 mjeseci.

Tako će se radnicima, kojima radni odnos prestaje najkasnije s danom 1. rujna 2012. godine, isplatiti stimulativna otpremnina od 4000 kuna neto za svaku navršenu godinu rada u Grupi Podravka, a radnicima koji će biti obuhvaćeni drugim krugom Programa zbrinjavanja, te im radni odnos prestaje do 30. studenog 2012. godine, isplatit će se otpremnina u iznosu od 3000 kuna neto za svaku navršenu godinu rada u Grupi Podravka.

Program zbrinjavanja radnika prošao je proces savjetovanja s Radničkim vijećem. Za otpremnine će biti isplaćeno od 40.000 do 164.000 kuna po radniku, ovisno o godinama staža provedenog u Grupi Podravka.

Sve promjene provode se s ciljem usklađivanja poslovanja Podravke s postojećim uvjetima tržišnog gospodarstva, odnosno povećanjem učinkovitosti poslovnih procesa i racionalnosti u poslovanju, zaključuje se u priopćenju Podravke.