Grupa Podravka: Neto dobit u prvom kvartalu veća za 23 posto

Grupa Podravka je iz operativnih aktivnosti ostvarila 32,5 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od čak 269 posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali izvanredne stavke od 24,9 milijuna kuna negativno su utjecale na rezultat u prvom kvartalu. Stoga neto dobit iznosi 7,6 milijuna kuna

Grupa Podravka u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit od 7,6 milijuna kuna, što je porast od 23 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u financijskom izvješću tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Grupa je iz operativnih aktivnosti ostvarila 32,5 milijuna kuna neto dobiti, što predstavlja značajan rast od čak 269 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Izvanredne stavke u iznosu od 24,9 milijuna kuna negativno su utjecale na rezultat poslovanja u prvom kvartalu, a uglavnom se odnose na usklađenje vrijednosti obveznice u iznosu od 24,3 milijuna kuna.

Stoga izvještajna neto dobit iznosi 7,6 milijuna kuna i veća je za 23 posto, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Ukupni prihodi od prodaje Grupe Podravka u prvom kvartalu iznosili su 781,1 milijuna kuna i manji su za 2 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prodaja strateškog poslovnog područja Prehrana i pića iznosila je 626 milijuna kuna, što predstavlja pad od 1 posto, dok je prodaja Farmaceutike iznosila 155,8 milijuna kuna i zabilježila pad prodaje od 5 posto.

Vegeta, najjači Podravkin brand, bilježi rast prodaje od 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U Poljskoj, najznačajnijem Vegetinom tržištu, Grupa je ostvarila rast prodaje od 23 posto.

Prodaja Grupe Podravka na inozemnim tržištima porasla je 4 posto pri čemu su Prehrana i pića zabilježili rast od 4 posto, dok je Farmaceutika ostvarilo porast od 5 posto.

Detaljnije informacije o rezultatima poslovanja Grupe Podravka u prvom kvartalu možete pronaći ovdje.

Prethodni članakKvartalna dobit Zagrebačke pivovare pala 44,6 posto
Sljedeći članakU ožujku realan pad maloprodaje 2,9 posto