noc-knjige-midiTisak media centri pripremili su posebne noćne programe i ponude

Povodom Dana hrvatske knjige 22. travnja, te Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23. travnja, diljem Hrvatske obilježit će se dan ljubavi prema knjizi i čitanju putem nacionalne manifestacije “Noć knjige”, s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

U program “Noć knjige”, koji će se održati 23. travnja, bit će uključeni Tisak media centri Astoria, Pothodnik, Frankopanska i Gajeva u Zagrebu, te poslovnice u Velikoj Gorici, Makarskoj, Zadru, Dubrovniku, Rovinju, Puli, Opatiji, Osijeku (Portanova), Sisku i Varaždinu kao i online webshop dostupan na www.tisakmedia.hr, priopćeno je iz Tisak media centra.

Tako će u multimedijalnim knjižarama ovoga lanca na jednu noć biti upriličene promocije knjiga i autora uz razna događanja od popodnevnih sati do 1 sat iza ponoći, a najavljeni su i popusti određenog dijela asortimana.

Kako se ističe, “Noć knjige” u Tisak media centrima bit će prvenstveno posvećena djeci i promicanju važnosti kulture čitanja od malih nogu, te će poslovnice Zagreb – Frankopanska i Opatija u vremenu od 17 do 19 sati održavati posebne radionice namijenjene upravo najmlađim čitateljima, gdje će hostese animirati prisutne te će za kupnju Disney slikovnice, čiji asortiman je te večeri na posebnom popustu, darovati časopis.

Svi Tisak media centri posvetit će dio večeri i teenagerima koji će uz Noć vampira u trajanju od 20 sati do 1 sat iza ponoći moći pronaći posebne ponude na knjige o vampirima.

Za starije ljubitelje knjiga Tisak media centar pripremio je poseban program u zagrebačkoj poslovnici u Gajevoj ulici, gdje će u 19 sati biti održano predstavljanje romana Žena u kavezu Jussija Adler-Olsena kao i tribina o odnosu stvarnog života i kriminalističkih romana.

Gosti tribine bit će Krunoslav Borovec iz Ministarstva unutarnjih poslova, Jelena Gudeljević Hruškar, žrtva otmice, te urednica knjige Bojna Franić.

U Tisak media centru u Zadru, također u 19 sati, održat će se predstavljanje knjige Morske orgulje i pozdrav Suncu uz gostovanje autora, renomiranog arhitekta Nikole Bašića, a tijekom cijelog dana najmlađim kupcima Tisak media darovat će edukativne vježbenice s naljepnicama.

Cilj manifestacije “Noć knjige” je obilježavanje Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige te promicanje knjiga, kulture čitanja, izdavaštva, knjižnica i autora putem povezivanja institucija, organizacija, neprofitnih, interesnih skupina i tvrtki. Organizacijom tribina i diskusija također se potiče na međusobni dijalog književne produkcije i publike, poručuju iz Tisak medije.