zelena-cistka-midiTrgovački lanac Spar Hrvatska se svojom donacijom priključio akciji Zelena čistka koja će 21. travnja okupiti veliki broj volontera u akciji čišćenja Medvednice.

Zelena čista se organizira u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let’s do it! koji okuplja volontere i aktiviste iz čak 82 zemlje. “Spar će svojom donacijom podržati akciju s ciljem sve većeg promicanja svijesti o zaštiti okoliša i očuvanja zelenog planeta Zemlja te pluća našeg grada Medvednice”, ističu iz ovog trgovačkog lanca.

Uz ovu donaciju, krajem ožujka Spar je podržao akciju EKO dan u organizaciji Područne škole Hrvatski Leskovac i Vijeća mjesnog odbora Hrvatski Leskovac.

Nadalje, svoju podršku u zaštiti okoliša i uštedi energije Spar je dokazao rješenjima primijenjenim u gradnji novog hipermarketa u City Center one East. Tako je u opremanju prodajnog prostora, prvi puta u koncernu Spar, ugrađena Full LED rasvjeta kojom će se štedjeti i do 15% električne energije. Osim toga, kao potpuna novost u Interspar hipermarketima, korištenjem otpadne topline rashladnog sustava zagrijavat će se topla voda i dogrijavati prodajni prostor.

Na natječaju CROPAK 2009. Spar je osvojio nagradu za najbolju eko ambalažu EKO CROPAK, za vrećicu “Nosi me i ponosi se”. Nagradu je dodijelio tim stručnjaka iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Agencije za okoliš i to prema vrlo strogim kriterijima: količina upotrijebljenog materijala, mogućnost zbrinjavanja, ponovne uporabe i pogodnosti transporta, ističu iz Spara Hrvatska.