Pokrenuta proizvodnja u Lasti

Testna proizvodnja uspješno je završena te se trenutno radi na proizvodnji dovoljne količine keksa koji će se plasirati na tržište

Nakon dugogodišnjeg prekida proizvodnje i stečaja, tvornica “Lasta” u Čapljini ponovno radi, a prvi keksi, čajni kolutići i čuvena Lastina štrudla, na policama trgovina trebali bi se naći početkom proljeća. Osim starih, na posao su primljeni i novi radnici kojih je u proizvodnji trenutačno 25, prenosi portal indikator.ba.

“Svi stari strojevi su izbačeni i ubačene su nove tehnologije, odnosno novi strojevi. Riječ je o opremi od poznatih dobavljača za ovu vrstu proizvodnje”, kazala je Marija Tolić, voditeljica projekta za instalaciju strojeva u Lasti.

Sve se radi pažljivo i planski. Testna proizvodnja uspješno je završena te se trenutno radi na proizvodnji dovoljne količine keksa koji će se plasirati na tržište.

Konkurentnost kvalitetom, dizajnom i cijenom, držanje visokih kriterija vodilja je novog vlasnika Laste, Petra Ćorluke, uspješnog gospodarstvenika koji je stare pogone nekadašnjeg giganta ponovo oživio i digao na noge. U opremu i infrastrukturu uložio je oko 30 milijuna KM.

“Ako se držite visokih kriterija onda uspjeh ne može izostati. Poboljšali smo recepture, imamo bolju kvalitetu sirovina, pakiranja i sve je u skladu s trendovima na svjetskom tržištu, kako to rade najbolji svjetski proizvođači”, rekao je Petar Ćorluka, vlasnik Laste.

A na tome ne planiraju stati. Inovacije, novi proizvodi, zapošljavanje većeg broja ljudi, uvođenje druge i treće smjene, izvoz Lastinih proizvoda na velika europska tržišta – sve to čeka ovu čapljinsku tvornicu koja polako poprima novi izgled i čiji će proizvodi sasvim sigurno zauzeti značajno mjesto na tržištu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU Njemačkoj i prošle godine smanjena potrošnja piva
Sljedeći članakNovi programi pomoći poljoprivrednicima i ribarima vrijedni 130 milijuna kuna