mStart i Microsoft_Hrvoje Kapetanovic, Igor Javor, Zrinka Simunovic, Mate Krpan, Tatjana Lukic, Zoran SegicNa WinDays16 konferenciji u Poreču predstavljeno je strateško partnerstvo tvrtki Microsoft Hrvatska i mStart, članice Agrokor koncerna, vezano uz Microsoft Dynamics CRM Online, kojim mStart postaje jedan od ključnih i vodećih partnera implementatora CRM rješenja baziranog na Microsoft Dynamics CRM-u unutar industrije proizvodnje i distribucije roba široke potrošnje za tržišta jugoistočne Europe.

Na konferenciji za medije je tako predstavljeno vertikalno rješenje mCRM, namijenjeno upravljanju prodajom u B2B segmentu u spomenutim industrijama. Rješenje mCRM omogućava upravljanje poslovnim procesima u prodaji i marketingu kroz optimizaciju, standardizaciju i nadzor procesa te istovremeno osigurava cjelovit uvid u odnose sa svakim pojedinim partnerom i kupcem, brz i intuitivan unos informacija te njihovu pravovremenu dostupnost.

“Drago nam je što na WinDays-ima, kao jednom od najznačajnijih skupova poslovne i IT zajednice u regiji, možemo objaviti partnerstvo s Microsoftom u području CRM-a. Rezultat tog partnerstva je vertikalno rješenje za CRM u području proizvodnje i distribucije roba široke potrošnje u koje smo ugradili najbolju poslovnu praksu, te vjerujemo da će korisnici prepoznati poslovne benefite koje ovakvo rješenje donosi.  Svjesni dinamike poslovnog okruženja, u kojem se industrija vrlo brzo razvija i mijenja, sustavno ćemo nadograđivati mCRM prateći najnovije trendove”, rekao je prilikom predstavljanja ovog partnerstva Mate Krpan, predsjednik Uprave tvrtke mStart.

“Ulazak mStarta u Microsoft Dynamics CRM partnerstvo i današnje predstavljanje mCRM rješenja omogućit će i ostalim tvrtkama, kako u Hrvatskoj tako i u regiji, da u svoje poslovanje uvedu suvremenu CRM tehnologiju temeljenu na najboljim praksama u proizvodnji i distribuciji koje je mStart ugradio u mCRM zajedno sa svojim partnerima. Ujedno bih željela iskazati veliko zadovoljstvo što je Agrokor, jedna od najuspješnijih kompanija u jugoistočnoj Europi, odabrala upravo Microsoft Dynamics CRM kao svoj kompanijski standard i uspješno ga implementirala u svoje poslovanje. Ovime je Agrokor potvrdio svoju poziciju lidera i vizionara i u novoj, digitalnoj ekonomiji, te omogućio svojim zaposlenima da kupce i poslovne partnere stave u centar poslovanja, unaprijede kvalitetu usluga te postignu višu razinu agilnosti i produktivnosti”, izjavila je Tatjana Lukić, regionalna direktorica za poslovna rješenja tvrtke Microsoft.

Lukić je dodala i kako će globalno tržište CRM do kraja 2017.godine vrijediti 37 milijardi USD te da se Microsoft CRM, prema evaluaciji svih neovisnih analitičarskih kuća, pozicionira kao lider u kontekstu veličine postojeće korisničke baze, funkcionalnosti proizvoda i snage vizije te veličine i brojnosti partnerske zajednice implementatora.

Press konferencija mStart i MS“Osim samog vertikalnog rješenja koje smo danas predstavili, mStart je uspostavio partnerski odnos s tehnološkim i poslovnim konzultantskim tvrtkama i razvio posebnu projektnu metodologiju za implementaciju CRM-a. Cilj je klijentima uspostaviti CRM kao poslovni proces, podržati ga softverom, pri čemu mCRM sa svojim ugrađenim funkcionalnostima smanjuje rizik i troškove takvog projekta”, rekao je Igor Javor, direktor Službe za vođenje projekata u mStartu.

“CRM kao rješenje nameće se kao poslovni imperativ u većini modernih poslovnih organizacija koje žele imati agilnost i brzinu prilagodbe dinamičkim promjenama na tržištu. Staviti korisnika u centar svih poslovnih zbivanja, danas je više filozofija i umijeće nego dio reinženjeringa poslovnih procesa. Agrokor je tu potrebu prepoznao dovoljno rano i priključio se strateškom partnerstvu s Microsoftom u ovoj domeni, na tehnologiji koja je danas apsolutni globalni lider, donoseći golemo iskustvo i praksu u industriji proizvodnje i distribucije robe široke potrošnje”, izjavio je Zoran Šegić, Partner Sales Executive u Microsoftu za Hrvatsku, Srbiju, BiH i Crnu Goru.

Microsoft Dynamics CRM omogućuje praćenje i bilježenje svih  poslovnih aktivnosti koje se ostvaruju s klijentima (zadaci, sastanci, telefonski pozivi) vezano uz prodaju, marketing i podršku postojećim korisnicima s bilo koje lokacije i s bilo kojeg uređaja. Putem pokazatelja uspješnosti unutar nadzorne ploče, korisnici na brz način mogu vidjeti ključne indikatore uspješnosti poslovanja te njihovu trenutnu realizaciju,  što ubrzava i omogućuje donošenje kvalitetnih poslovnih odluka. Kompletnu uslugu i rješenje moguće je implementirati ili u na lokaciji korisnika (on premise) ili  u Cloud varijanti ovisno o preferencijama klijenta.