Program akcije “Kupujmo hrvatsko”

Hrvatska gospodarska komora kontinuirano štiti interese nacionalnoga gospodarstva stoga i nastavlja s akcijom „Kupujmo hrvatsko“ u 21 hrvatskom gradu gdje će biti organizirana prigodna događanja i prodaja hrvatskih proizvoda u periodu od travnja do rujna 2009. godine.

Iznimno zanimanje članica za nastavak akcije “Kupujmo hrvatsko” dodatno nas je motivirao da je provodimo i dalje. Promoviranje kvalitetnih domaćih proizvoda neće imati posljedica na hrvatsko članstvo u EU jer akciju financira Hrvatska gospodarska komora tj. hrvatsko gospodarstvo (ne tereti državni proračun).

Akcija Hrvatske gospodarske komore ‘Kupujmo hrvatsko’ započela je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi s ciljem da isti budu označeni na uočljiv i poseban način, te im se od tada dodjeljuju znakovi ‘Izvorno hrvatsko’ i ‘Hrvatska kvaliteta’. U sklopu projekta vizualnog označavanja započela je i akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ koja je do danas dobila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem u cilju nacionalne homogenizacije strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanja nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima.

Akcija je tijekom posljednjih dvanaest godina imala šest različitih slogana. Tim sloganima Komora je željela utjecati na svijest hrvatskih građana o važnosti proizvodnje i kupovine kvalitetnih domaćih proizvoda.

hgk-2

Projektom vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda putem znakova «Izvorno hrvatsko» i «Hrvatska kvaliteta», promoviraju se kvalitetni domaći proizvodi. Znakovi kvalitete proizvodima jamče njihovu kvalitetu, osiguravaju lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak «Hrvatska kvaliteta» do sada je dobio 208 proizvoda, dok je nositelj znaka «Izvorno hrvatsko» 104 proizvoda.

Akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ samo je jedna u nizu aktivnosti koje Hrvatska gospodarska komora provodi kako bi promicala interese hrvatskoga gospodarstva. Hrvatska gospodarska komora će i dalje raditi na olakšavanju prilagodbe Europskoj uniji i većoj konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva za koje smo uvjereni da će biti pripremljeno za izazove europskog tržišta.

“Ovim putem pozivamo sve građane da nam se pridruže na trgovima hrvatskih gradova i pogledaju ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda. Poduprimo hrvatsko gospodarstvo! – Kupoviti domaće kvalitetne proizvode je ja bih rekla uvijek važno, a posebno sada u vrijeme globalne gospodarske krize kad odabirom takvih proizvoda direktno štitimo svoje radno mjesto, pomažemo svojoj i drugim obiteljima, razvijamo domaće gospodarstvo, osiguravamo sadašnje i buduće mirovine i prosperitet budućih generacija a ponajprije budućnost našoj djeci.“ rekla je koordinatorica akcije “Kupujmo hrvatsko” i direktorica Sektora za trgovinu HGK Milica Rakuša-Martulaš.

Program akcije “Kupujmo hrvatsko”:

hgkNapomena: predmetni plan je podložan promjenama!