Na sajmu “Beo Wine Fair 2011”, koji se održao od 24. do 27. veljače 2011. godine u Beogradu, nagrađeno je 28 hrvatskih vina od 100 ocjenjivanih, a šampion natjecanja su Kalazić vina dobivši najvišu nagradu za svoj Traminac.

vino-sajam-midiVeliki uspjeh postigli su i slavonski vinari iz Kutjeva, Feravina i Galića osvojivši sedam velikih zlatnih medalja za Graševine i Frankovku.

“Sajam Beo Wine pokazao se dobrom odlukom za nastup i  prezentaciju naših vinara što dokazuju ne samo nagrade već i veliki interes za hrvatskim vinima”, rekao je Rajko Ružička, pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore te u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, 12 tvrtki iz područja proizvodnje vina te jedna udruga predstavile su se na Međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića “Beo Wine fair 2011”.

Na zajedničkom štandu površine 100 četvornih metara izlagali su Agrokor vina, Badel 1862, Dubrovački podrumi, Feravino, Galić, Krauthaker, Kronos, Kutjevo, Lagradi, Terra divina, Zelenika Ilok, Zlatan otok te Udruga Žlahtina.

Beogradski međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića ove je godine okupio stotinjak najuglednijih proizvođača vina iz Srbije i regije, vinskih podruma, kuća vina, te distributera vina čije je proizvode imalo priliku vidjeti oko 60.000 posjetitelja.