Povodom stjecanja prestižnog certifikata “Plava zastava” na plaži Srima u Vodicama održana je svečana ceremonija podizanja plave zastave.

Plaža Srima pobjednik je natječaja “Persil pomaže hrvatskim plažama”, projekta kompanije Henkel rađenog u suradnji s udrugom Lijepa naša koji je za glavni cilj imao prikupljanje sredstava za pomoć hrvatskim plažama u dostizanju standarda potrebnih za dobivanje Plave zastave, izvijestili su iz Henkela Croatia.

Kampanjom Persil Experta, navodi se, tvrtka Henkel i udruga Lijepa naša željele su ukazati na važnost zaštite okoliša te pružiti priliku potrošačima da i sami sudjeluju u očuvanju hrvatskih plaža. Iz Henkela ističu kako je Persil Expert ekološki prihvatljiv deterdžent te prvi i jedini kompaktirani prašak za rublje na hrvatskom tržištu koji spaja inovaciju i održivost, kombinirajući manje kemikalija i manje ambalaže što direktno utječe na smanjenje negativnih utjecaja na okoliš.

U tom smislu, tvrtka Henkel odlučila je izdvojiti dio prihoda od prodaje Persil Experta kojim se omogućilo odabranoj plaži Srima da se adekvatno pripremi za proces dobivanja certifikata Plava zastava.

“Kampanja ‘Persil pomaže hrvatskim plažama’ jedna je od mnogih ekoloških inicijativa koje je pokrenuo te koje podržava Persil Expert. Akcija pošumljavanja požarom devastiranih područja otoka Brača i brojne aktivnosti usmjerene na ekološku edukaciju djece aktivnosti su kojima pridajemo posebnu pozornost te svojim primjerom želimo ukazati na važnost društveno odgovornog poslovanja te podizanja razine ekološke svijesti u suvremenom društvu”, tom je prilikom istaknula Miranda Mladin, direktorica marketinga poslovnog sektora za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria.

Plava zastava danas je u svijetu vrlo cijenjen turistički certifikat koji je sve brojnijim turistima vrlo bitan faktor prilikom odabira destinacije odmora. U Hrvatskoj su do sada podignute 104 Plave zastave diljem obale, a cilj je iz godine u godinu povećavati njihov broj.

Svečanom programu na plaži Srima prethodila je tiskovna konferencija u hotelu “Olympia” u Vodicama u sklopu koje su predstavnicima koncesionara uručene plave zastave te brončane, srebrne i zlatne plakete povodom dugogodišnje vjernosti programu. Osim domaćina i predstavnika kompanije Henkel i udruge Lijepa naša, projekt su podržali i predstavnici relevantnih ministarstava te Hrvatske turističke zajednice, zaključuje se u priopćenju.