VijestiZemljaPrva žrtva Schengena

Prva žrtva Schengena

jaffa-keks-midiTvrtka Swisslion, u vlasništvu srbijanskog biznismena Rodoljuba Draškovića, brata političara Vuka Draškovića, ugasila je proizvodnju jaffa keksa u Sisku.

Tvrtka će ubuduće jaffa kekse proizvoditi u svojoj tvornici u Trebinju, jer, kako obrazlaže direktor sisačke tvornice jaffa keksa, Igor Lovreković, odluku je Uprava koncerna donijela zbog ulaska Hrvatske u EU i carina koje će Hrvatska morati plaćati zemljama Cefte, koje su pretežiti kupci jaffa keksa proizvedenih u Sisku, piše slobodnadalmacija.hr.

– Naš najveći kupac je BiH i od 1. srpnja 2013. godine zbog novih nameta mi više ne bi bili konkurentni. Zato se proizvodnja seli u Trebinje, kaže Lovreković. Zbog toga je otkaze dobilo 12 zaposlenika tvornice jaffa keksa u Sisku koji su bili zaposleni na određeno vrijeme, a na poslu će ostati 11 stalno zaposlenih koji će tijekom ljeta tvornicu u Sisku prenamijeniti za proizvodnju tekućeg eurokrema, dječje hrane, smokija i sličnog. (Slobodna Dalmacija)

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...