konzum-maloprodaja-kupac-ftdPrema Qudal istraživanju kvalitete trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, koje provodi Centar za istraživanje tržišta GfK, hrvatski građani smatraju kako im Konzum nudi najvišu razinu kvalitete i najpovoljnije cijene.

U kategoriji “maloprodajni lanac” Konzum je osvojio 31,5 posto glasova, što je pet puta više glasova hrvatskih potrošača od drugoplasiranog Kauflanda (6,2 posto glasova). Na trećem mjestu pozicionirale su se Plodine s 5,7 posto glasova hrvatskih potrošača, navodi se u istraživanju.

Izniman uspjeh Konzum je ostvario i u kategoriji “trgovački lanac s najpovoljnijim cijenama”, gdje je također osvojio prvo mjesto sa 17,5 posto glasova potrošača, što je gotovo tri puta više od drugoplasiranog Kauflanda (6,2 posto). Treće mjesto osvojio je Metro s 5,5 posto glasova potrošača.

Zanimljivo je također da je Konzumova K Plus riža u kategoriji “Riža” osvojila iznimno impresivan rezultat obzirom da su je potrošači smjestili na drugo mjesto po kvaliteti – odmah iza prvoplasiranog Uncle Ben’sa.

Uz ovakav rezultat, Konzumova K Plus riža ujedno je i jedina trgovačka robna marka koja se u istraživanju uspjela pozicionirati među prva tri mjesta bilo koje od 200 testiranih kategorija, zaključuje se u istraživanju.