Raiffeisen obvezni mirovinski fond i AZ obvezni mirovinski fond, dioničari Leda, uputili su protuprijedloge za Glavnu skupštinu te tvrtke u sastavu Agrokora kojima predlažu da se od prošlogodišnje dobiti Leda za dividendu isplati 93,27 milijuna kuna, dok je raniji prijedlog Uprave i Nadzornog odbora Leda da se isplati dividende dioničarima u ukupnom iznosu od 50,8 milijuna kuna.

O protuprijedlozima ta dva mirovinska fonda izvijestio je Ledo danas na Zagrebačkoj burzi.

Protuprijedlozima za glavnu skupštinu, sazvanu za 29. kolovoza, Raiffeisen obveznog mirovinskog fonda i AZ obveznog mirovinskog fonda predlaže se da se od neto dobiti društva ostvarene u 2013. godini u iznosu od 125,87 milijuna kuna u zadržanu dobit rasporedi 32,6 milijuna kuna, a za isplatu dividende iznos od 93,27 milijuna kuna.

U obrazloženju protuprijedloga Raiffeisen obvezni mirovinski fonda navodi kako predlaže da se raspodjela neto dobiti Leda ostvarena u prošloj godini izmijeni na način da se za isplatu dividende rasporedi iznos od 93,27 milijuna kuna (297,12 kuna po dionici), koji predstavlja 50 posto konsolidirane neto dobiti Ledo Grupe koja iznosi 186,54 milijuna kuna.

Uprava i Nadzorni odbor Leda ranije su, 24. srpnja, izvijestili o svom prijedlogu da Glavna skupština dioničara tog proizvođača sladoleda i smrznute hrane, sazvana za 29. kolovoza, odluči o isplati dividende dioničarima u ukupnom iznosu od 50,8 milijuna kuna.

Kako je tada navedeno u pozivu na skupštinu, Ledo je prošle godine ostvario neto dobit od 125,8 milijuna kuna. Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se u zadržanu dobit rasporediti 75,01 milijun kuna, a za isplatu dividende 50,85 milijuna kuna. (SEEbiz / Hina)