20.5 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 02:29
VijestiZemljaJamstva za kredit Agrokora od 50 milijuna eura

Jamstva za kredit Agrokora od 50 milijuna eura

Više tvrtki iz sastava koncerna Agrokor izvijestilo je danas putem Zagrebačke burze o preuzimaju jamstva za kredit od 50 milijuna eura koji je Agrokor sklopio s Aquarius Investmentsom.

Kako se navodi u obavijestima, 8. kolovoza sklopljen je ugovor o kreditu između Agrokora kao korisnika kredita i Aquarius Investments PLC, kao davatelja kredita i BNP Paribas, London Branch, kao aranžera i BNP Paribas Securities Services, Luxembourg Branch, kao agenta i određenih povezanih društava kao jamaca.

Ukupan iznos glavnice kredita je 50 milijuna eura, s rokom povrata do 8. kolovoza 2017. godine.

Taj će se iznos u cijelosti koristiti za prijevremenu otplatu uvećanog iznosa glavnice od 50 milijuna eura iz izmijenjenog i dopunjenog ugovora o kreditu sklopljenog sa BNP Paribas Fortis SAlNV i BNP Paribas, London Branch, 27. lipnja.

Obavijesti o preuzimanju jamstva objavili su na Burzi Jamnica, Zvijezda i PIK Vinkovci.

U obavijestima se navodi kako su uprave i nadzorni odbori tih tvrtki razmotrili odredbe i transakcije predviđene ugovorom o kreditu i svim drugim financijskim dokumentima te pravima i obvezama jamaca, nakon čega su preuzela jamstvo kao jedan od jamaca za obveze Agrokora po tom kreditu. (SEEbiz / Hina)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...