ralu-logistika-logisticki-centar-zagreb-midiRALU logistika, tvrtka koja se bavi pružanjem integriranih logističkih usluga u Hrvatskoj i regiji, otvorila je moderan logistički centar na zagrebačkom Žitnjaku.

U prostoru površine 1400 kvadratnih metara pružat će se usluga u segmentu hladnog lanca, odnosno mogućnost skladištenja do -25 stupnjeva celzija, u najmodernijim hladnjačama.

U uređenje prostora i postavljanje rashladnih uređaja u skladu s najvišim standardima uloženo je više od pet milijuna kuna, a kapacitet Centra je 1200 paletnih mjesta čime logističke usluge, u okviru segmenta hladnog lanca, dobivaju dodatne kapacitete kojih izrazito nedostaje na hrvatskom tržištu.

“Iznimno sam zadovoljan što smo otvorili ovaj Centar temeljem kojeg ćemo našim klijentima  pružiti uslugu koja će im uvelike olakšati poslovanje te omogućiti smanjenje troškova. Nakon uloženih 200 milijuna kuna, ovo je početak naše nove investicijske faze od dodatnih 200 milijuna kuna u segmentu logistike, odnosno skladištenja i distribucije,  u hladnom lancu. Trenutačno razvijamo strategiju otvaranja većeg broja logističkih centara u regiji čime ćemo klijentima u Hrvatskoj ponuditi jedinstvenu uslugu na ovim prostorima”, naglasio je predsjednik Uprave RALU logistike Renato Radačić.

“Sretan sam što smo u kratkom razdoblju uspjeli realizirati prvu fazu investicije i otvoriti brojna radna mjesta. Logistički centri koje u sljedećem razdoblju planiramo otvoriti u regiji osnažit će našu uslugu, a uz to planiramo i dodatna zapošljavanja. Obzirom na zadovoljstvo naših postojećih klijenata i perspektive koju smo u stanju ponuditi potencijalnim klijentima, uvjeren sam da ćemo nastaviti rast i uspješno poslovanje te na taj način posredno dati i doprinos razvoju domaćeg gospodarstva”, rekao je Luka Rajić, vlasnik RALU logistike.

U okviru strateškog  plana otvaranja centara u narednom razdoblju će se odrediti  lokacije, vrijeme otvaranja te  dimenzije ostalih logističkih centara u Hrvatskoj i regiji.

Početkom lipnja RALU logistika je svoje poslovanje proširila i na Austriju gdje je u Beču otvorila strano predstavništvo. Austrija je time, uz Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju i Mađarsku, postala peta zemlja u regiji u kojoj RALU logistika ima svoje tvrtke što je temelj za pružanje usluga na području cijele EU, gdje tvrtka ostvaruje veliki dio svojih prihoda, te tržištu Rusije, stoji u priopćenju za medije. (Lider)