Međunarodna logistička tvrtka Gebrüder Weiss u prvom je ovogodišnjem polugodištu, unatoč koronakrizi, u Hrvatskoj ostvarila rast volumena pošiljki u cestovnom prometu od 15 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Dobrim rezultatima pridonio je i novi terminal u Svetoj Nedelji kod Zagreba koji je ove godine završen i pušten u rad, a u koji je uloženo gotovo 18 milijuna eura. “S novim logističkim terminalom i našim zahtjevima za najvišim standardima kvalitete i sigurnosti želimo nastaviti dosadašnje uspješno poslovanje u Hrvatskoj”, istaknuo je Thomas Schauer, direktor Gebrüder Weiss regije jugoistok.

Novi terminal raspolaže modernom tehničkom opremom te logističkom površinom od 18.000 četvornih metara, a pripada mu i specijalno ADR skladište za opasan teret i posebno osjetljivu robu. “Temelj našega uspjeha, a time i važan stup naše strategije, jest kupcima ponuditi veću vrijednost za njihove logističke lance. Nudimo im digitalne usluge kao što je novi portal za kupce myGW te proširenu uslugu Home Delivery koja je jedna od najvažnijih pokretača rasta u Hrvatskoj”, dodala je Barbara Bujačić, direktorica tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska. U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, usluga Home Delivery zabilježila je rast veći od 30 posto, a u vrijeme pandemije koronavirusa tvrtka je ponudila i “Beskontaktnu dostavu” koja je naišla na dobar odaziv tržišta.

Cestovni promet, pomorski i zračni transport dobro se razvijaju
Poslovnom uspjehu ne doprinose samo transporti diljem Europe u cestovnom prometu, nego se i područje poslovnice za zračni i pomorski prijevoz razvija pozitivno. Pritom profitiraju primjerice kupci u pomorskom transportu kroz pristup Jadranu i tjedno prometovanje zbirnih kontejnera, koje povezuje Hrvatsku i susjedne zemlje unutar 35 dana s rastućim tržištima Aziji.

Tvrtka Gebrüder Weiss započela je u Hrvatskoj 2000. kao mala špedicija na površini od 1.000 četvornih metara i s timom od 15 suradnika. U proteklim godinama tvrtka se razvila u logističara s potpunom uslugom s renomiranim kupcima iz područja visoke tehnologije, automobilske industrije, mode, potrošačke robe i kemijske industrije. U međuvremenu u Hrvatskoj radi 175 zaposlenika na tri lokacije s logističkom površinom od 20.400 četvornih metara.

Sredinom listopada Gebrüder Weiss obilježava sa svojim kupcima i suradnicima 20. obljetnicu u Hrvatskoj. Proslava će zbog korone biti održana kao digitalna serija događaja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!