U sklopu programa nagrada “Europe Banking Awards 2018” časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi upečatljivih 26 priznanja. Taj renomirani financijski časopis proglasio je RBI “najboljom bankom u SIE-u i ZND-u”. Također su slovačkoj banci kćeri RBI-ja, Tatra banci, dodijelili priznanje kao “Najinovativnijoj banci u SIE-u i ZND-u”.

Osim toga, EMEA je za “Najbolje banke” odabrao RBI i njegove banke kćeri u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kosovu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini, dok su banke kćeri u Albaniji, Bjelorusiji i Rusiji ponijele titulu “najbolje inozemne banke”. Za svoje aktivnosti investicijskoga bankarstva u Austriji, Bjelorusiji, Češkoj Republici, Hrvatskoj i Rumunjskoj banka je također dobila priznanje kao “Najbolja investicijska banka”.

Kao kruna dojmljivom broju nagrada stiglo je i priznanje za upravljanje privatnom imovinom u cijeloj regiji (titula “najbolje privatne banke u SIE-u i ZND-u”) kao i “najbolje privatne banke” u Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj te titula “Najboljeg upravitelja imovine” u Bugarskoj i Slovačkoj.

“Po izboru časopisa EMEA Finance RBI je najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi i regiji ZND-a. Banka je u 2018. ostvarila uvjerljivo najbolje rezultate u svojoj povijesti”, izjavio je izdavač i predsjednik Uprave časopisa EMEA Finance Christopher Moore.

“Osobito je dojmljiv način njezina poslovanja, pri čemu pojedinačne banke kćeri uvode inovacije koje su u skladu s njihovim lokalnim okruženjem, oblikuju i provode strategije specifične za svoja tržišta, a istodobno se izvrsno koriste onim što se može nazvati ‘najboljim od najboljeg’ unutar cijele mreže. Čini se da je banka u stanju primijeniti ujednačenu praksu u ključnim područjima, ne gušeći kreativnost i inovativnost na razini pojedinačnih država.”

Prilikom uručenja priznanja za “Najbolju banku” i “Najbolju investicijsku banku” u Hrvatskoj, Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke je izjavio: “Velika je čast biti prepoznat u čak dvije značajne kategorije, te dobiti ovakvo iznimno međunarodno priznanje za svoj rad. Nagrade koje smo primili, potvrda su kvalitete usluga koje pružamo svojim klijentima, te svakako i dodatno priznanje našim stručnjacima ali i cijeloj grupaciji koja opslužuje više od 16 milijuna klijenata u regiji SIE. Ovom smo nagradom još jednom prepoznati i priznati kao ozbiljan konkurent na hrvatskom, ali i tržištima regije, te sam uistinu ponosan na činjenicu da su naša nastojanja prepoznata na globalnoj razini”, zaključio je Müller.