Od 1. svibnja do 24. lipnja poduzeća iz cijeloga svijeta koja se bave financijskom tehnologijom mogu se prijaviti za drugi krug programa za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija „Elevator Lab“ Raiffeisen Bank Internationala (RBI).

RBI putem ovoga programa traži inovativne proizvode i rješenja financijske tehnologije u sljedećih šest područja:

  1. Napredna analitika, koja uključuje umjetnu inteligenciju, prediktivnu analitiku, analitiku podataka o klijentima i trgovanju, analitiku interakcije s klijentima te rješenja za prošireni kreditni skoring i kreditiranje malih i srednjih poduzeća.
  2. Korporativno bankarstvo, uključujući rješenja za financiranje trgovine koja se temelje na tzv. lancu blokova (eng. blockchain), rješenja za određivanje cijena korporativnih proizvoda, eDokumente i optičko prepoznavanje znakova, kao i robotsko savjetovanje za trgovanje valutama.
  3. Tehnologija za ulaganje i trgovanje, uključujući rješenja investicijskoga bankarstva koja se temelje na lancu blokova, potvrde o pametnim ugovorima, automatsko generiranje dokumenata te hibridno i digitalno savjetovanje.
  4. Iskustvo nove poslovnice, u što se ubraja automatizirana digitalizacija poslovnica, proširena ili virtualna stvarnost, rješenja za PoS-ove, savjetovanje na daljinu i bankarstvo uz glasovno prepoznavanje.
  5. Otvoreno bankarstvo, uključujući proizvode i usluge pružatelja trećih strana, posredničke platforme za fondove te agregiranje korporativnih podataka više banaka.
  6. Regulatorna tehnologija, uključujući kibersigurnost, rješenja utemeljena na lancu blokova za sprječavanje pranja novca (AML), poznavanje klijenta (KYC), autentifikaciju klijenata i digitalna ID rješenja, upravljanje zaštitom podataka te rudarenje teksta.

Osm toga, osam banaka mreže RBI-ja u srednjoj i Istočnoj Europi (SIE) lokalnim natječajima pod nazivom „Elevator Lab Challenges“ podupiru program koji se provodi u cijeloj grupi, što ga čini najvećim programom za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija u regiji SIE-a. Cilj je poduprijeti lokalne ekosustave financijske tehnologije u Albaniji, Bjelorusiji, Bugarskoj, Kosovu, Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj i Srbiji. Pobjednici u tih osam lokalnih natječaja „Elevator Lab Challenges“ dobit će „džokera“ za sudjelovanje u poluzavršnici programa „Elevator Lab“ za cijelu grupu, a time i priliku da se plasiraju u završnicu u rujnu 2018. u Beču.

www.elevator-lab.com