Od 24. travnja do 26. svibnja poduzeća iz cijeloga svijeta koja se bave financijskom tehnologijom mogu se prijaviti za treći krug programa partnerstva s financijskotehnološkim poduzećima Raiffeisen Bank Internationala (RBI) Elevator Lab. Osim sedam tema iz bankarskog sektora, prvi puta se otvara polje zajedničke potrage u suradnji s društvom iz realnoga gospodarstva.

Tako RBI s tehnološkom korporacijom Kapsch Group traži financijskotehnološka poduzeća koja će razvijati inovativna rješenja u području platnoga prometa i obrade transakcija za usluge mobilnosti. “Zajedno sa snažnim partnerima želimo pokrenuti projekte za inovacije u različitim djelatnostima kojima će se putem financijskotehnoloških rješenja dati stvarna dodana vrijednost korisničkom iskustvu. Osobito me veseli što u našem programu sudjeluje ovakav renomiran predvodnik u području tehnologije i globalni akter kao što je Kapsch Group”, izjavio je Maximilian Schausberger, voditelj Partnerstava s financijskotehnološkim poduzećima u RBI-ju.

Program koji se provodi u cijeloj grupi podupire i deset banaka mreže RBI-ja u srednjoj i Istočnoj Europi (SIE) vlastitim lokalnim natječajima “Elevator Lab Challenges” i programima pod nazivom “Elevator Lab Bootcamps“. Njima se daje podrška razvoju lokalnih financijskotehnoloških poduzeća unutar financijskotehnoloških ekosustava Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Rumunjske, Rusije, Slovačke i Srbije. Velik doseg “Elevator Laba” čini taj program najvećom mrežom za financijsku tehnologiju u regiji SIE-a.

Pobjednici natječaja “Elevator Lab Challenges” dobit će “džokera” za sudjelovanje u poluzavršnici programa partnerstva s financijskotehnološkim poduzećima cijele grupe, a time i priliku da se plasiraju u završnicu koja će se u rujnu 2019. održati u Beču. Novost u ovogodišnjem krugu “Elevator Laba” predstavljaju programi “Elevator Lab Bootcamps“ s ciljem poticanja financijskotehnoloških poduzeća koja u ranijoj fazi razvoja. Na taj način banke mreže odgovaraju na potrebu da se njihove osnivače podupre već od samoga početka i da se prepoznaju poslovne prilike koje za njih postoje u bankovnoj industriji.