Obrtnička radionica “Rekord” utemeljena je 1975. godine i na samim počecima proizvodnju spužvi za kućanstvo obavljala su samo dva djelatnika. Kako je poslovanje stalno raslo, tako su i okviri obrta postali pretijesni za sve djelatnosti i 1993. godine obrt prerasta u poduzeće Rekord-tim d.o.o. koje danas zapošljava 48 djelatnika. Prateći trendove i zbivanja na tržištu, zajedno s povećanjem udjela na domaćem tržištu, proširivao se i proizvodni asortiman koji danas obuhvaća više od 300 artikala. Najveća pozornost pridavala se konstantnom ulaganju u tehnologiju te su instalirani najmoderniji strojevi i oprema u proizvodnji spužve. Dobitnici smo mnogobrojnih priznanja od kojih izdvajamo brončanu plaketu HGK, plaketu Brodsko-posavske županije, kao i visoko priznanje vlasniku poduzeća Marku Pejiću koji je odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

Zaštita okoliša
U Rekord-timu predani smo odgovornom obavljanju svojih poslovnih aktivnosti uz stalno praćenje, smanjenje i sprječavanje negativnog utjecaja na okoliš te smo se obvezali na racionalno korištenje energije i sirovina, gospodarenje otpadom, korištenje sredstava i provođenje postupaka koji će najmanje štetiti okolišu. Zaštita okoliša odgovornost je svakog našeg zaposlenika.

Od 2010. godine sustav zaštite okoliša Rekord-tima certificiran je prema ISO 14001 sustavu kao međunarodnoj normi koja se dobrovoljno primjenjuje na sve pravne osobe i određuje kako treba razviti učinkoviti sustav upravljanja okolišem. Certifikat ISO 14001 zajedno sa sustavom upravljanja kvalitetom – ISO 9001 u Rekord-timu čine integrirani sustav upravljanja poslovanjem i najbolji su dokaz kako Rekord-tim u svojim poslovnim aktivnostima brine o zaštiti okoliša i zdravlju ljudi.

Osim smanjenja negativnog utjecaja na okoliš kroz uspostavu sustava zaštite okoliša, nastojimo i tržištu ponuditi proizvode koji će tomu pridonijeti. U skladu s našim ciljevima, predstavljamo novu “Rekord-Eko” liniju proizvoda usmjerenu na zaštitu okoliša kroz korištenje recikliranih i biorazgradivih materijala. Tako su naše Polly-Flex Eko spužvaste krpe već duže vremena dostupne u prodavaonicama, a proizvedene su od pamuka i celuloze te su potpuno biorazgradive, a važno je naglasiti i da smo još 2005. godine započeli proizvodnju ekoloških upijača otpadnih tekućina namijenjenih industrijskim postrojenjima, sanaciji ekoloških incidenata, servisnim radionicama i sl.