Riječ je o sajmu koji se na sajamskom prostoru Messe Muenchen održava svake tri godine, a u zadnjem izdanju 2015. godine okupio je rekordnih 1.309 izlagača iz 57 zemalja te privukao gotovo 78 tisuća posjetitelja iz 167 zemalja svijeta. “Bio je to uistinu izvanredan rezultat, čime smo si ljestvicu za ovogodišnji sajam podigli jako visoko, no sada mogu ustvrditi kako će IBA 2018 nadmašiti to ostvarenje”, rekao je dr. Patrik Hof, direktor korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke GHM, organizatora sajma IBA.

On je danas održao radni doručak s hrvatskim novinarima na kojem je govorio o dosadašnjim ostvarenjima i pripremama za ovogodišnji sajam naglasivši da su izuzetno zadovoljni i kako je sada već 95 posto izložbenog prostora zakupljeno.

Među ostalima, na sajmu će se osobita pozornost pokloniti to-go ponudi, sigurnosti hrane, digitalizaciji: “Prema našim istraživanjima, digitalizacija je tema koju pekari različito doživljavaju te nema jedinstvenog viđenja na koji način nove digitalne tehnologije mogu pomoći pekarima u organizaciji i unaprjeđenju svakodnevnog posla pa smo veliku pozornost posvetili upravo tome kako bismo ukazali na sve koristi koje digitalizacija donosi u ovom segmentu poslovanja”, istaknuo je Hof.

Na prošlom sajmu IBA, 2015. godine, iz Hrvatske je došlo 620 posjetitelja, a ove godine organizatori se nadaju još boljem odazivu. Izlagači imaju neograničeni broj ulaznica koje mogu iskoristiti kako bi pozvali svoje partnere i druge zainteresirane na ovaj b2b sajam.

“Mi smo prvenstveno usmjereni na partnere iz naše regije, a s prethodnim izdanjem sajma IBA bili smo iznimno zadovoljni jer smo tijekom sajma dogovorili suradnju s 40 partnera”, izjavila je Martina Kolak, voditeljica marketinških aktivnosti iz tvrtke Tim zip koja nudi različita tehnološka rješenja u prehrambenoj industriji.