spar-hrvatska-skupljanje-otpadnih-baterija-midiU koprivničkom Intersparu postavljen spremnik za skupljanje starih baterija

U suradnji s Koprivničkom Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra” i Udrugom za održivi razvoj Hrvatske (UZOR Hrvatske), a u sklopu humanitarne akcije “Recikliram → doniram”, u koprivničkom Interspar hipermarketu postavljen je spremnik za skupljanje starih baterija, priopćeno je iz trgovačkog lanca Spar Hrvatska.

Cilj ove akcije, kako navode, prikupljanje je sredstava za kupnju interaktivnog stola potrebnog djeci s teškoćama u razvoju koja polaze dječji vrtić “Lastavica” u Reki.

“Od početka poslovanja Spar Hrvatska sudjelovao je u mnogim humanitarnim projektima u organizaciji udruga koje skrbe o djeci s posebnim potrebama te već drugu godinu zaredom surađuje s Caritas Hrvatska. U skladu sa ‘zelenim konceptom’ prilikom izgradnje i opremanja posljednjeg prodajnog prostora u City Center One East posebna pažnja posvećena je iskorištavanju postojeće, tzv otpadne energije rashladnih vitrina za zagrijavanje prostora”, kaže se u priopćenju.

Iz trgovca pozivaju građane Koprivnice i okolice da se priključe ovoj akciji i svoje potrošene baterije donesu u centar i tako pomognu ovaj projekt.