vindija-tvrdi-sireviSirevi Vindije te proizvodi asortimana pekarnice Latica nalaze se u kalifornijskim trgovinama

Tvrdi sirevi od kozjeg (Caprodur), kravljeg (Bovidur) i ovčjeg mlijeka (Ovidur) varaždinske prehrambene industrije Vindija odnedavna se nalaze na policama američkih trgovina, priopćeno je iz Vindije.

Kako se navodi, sirevi su trenutno dostupni u Kaliforniji, a njihova će se distribucija širiti i na druge savezne države, dok je prošlog tjedna u Ameriku otputovala i pošiljka proizvoda iz asortimana zamrznutih tradicionalnih namirnica Vindijine pekarnice Latica – burek, štrukli, pite i domaće gibanice.

“Plasman Vindijinih sireva i pekarskih proizvoda na ovo veliko i perspektivno tržište vrijedan je doprinos afirmaciji hrvatskih proizvoda u Americi, gdje postoji sve veći interes za gastronomske delicije iz naše zemlje”, kažu u varaždinskoj tvrtki.

Vindijini su sirevi krajem travnja ove godine prošli stroge kontrole kvalitete i pravilnosti označavanja robe za američko tržište, kada je u Kaliforniju i poslana prva pošiljka, dok su pekarski proizvodi Latice prošli proces usklađivanja deklaracije sa zahtjevima FDA, krovne američke agencije za hranu, kao i posebna testiranja pripreme.

“Vindija sve veći naglasak stavlja na strana tržišta; u proizvodnji koristi najsuvremeniju tehnologiju uz primjenu visokih standarda u svim poslovnim procesima, što omogućuje izvoz i na najzahtjevnija tržišta. Proizvedeni prema tradicionalnim recepturama, uz korištenje kvalitetne sirovine, Vindijini tvrdi sirevi u potpunosti odgovaraju zahtjevima suvremenih potrošača te iz godine u godinu osvajaju vrijedna priznanja struke, među kojima su najistaknutije renomirane DLG nagrade. Zamrznute pekarske proizvode Latice odlikuje autentičan okus i prepoznatljiva kvaliteta, a zbog praktične i brze pripreme za serviranje sve su popularniji među kupcima koji žive ubrzanim tempom”, zaključuje se u priopćenju.