Svečanim otvorenjem posebnih “plavih polica” u odabranim Spar supermarketima i svim Interspar hipermarketima započeo je medijski projekt “Startaj Hrvatska” koji su pokrenuli Spar Hrvatska i Nova TV.

Mali hrvatski poduzetnici i start-upovi će putem jedinstvenog TV formata gledateljima Nove TV ispričati svoju poduzetničku priču o proizvodima koji će se moći kupiti u Spar trgovinama. Njihovi su proizvodi izloženi u posebnim “plavim policama” u Spar supermarketima i Interspar hipermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Za sudjelovanje u projektu prijavilo se više stotina malih poduzetnika i start upova, a gledatelji Nove TV imat će priliku upoznati priče i proizvode osam najboljih kandidata.

Batela, Zorina mast, Superheraw, Shapello, Jaggety, Ghee, Spara i Špajz proizvodi su koji će putem ovog jedinstvenog projekta pokušati doći do povjerenja kupaca.

Diana Prpić iz Karlovca sa svojim BIO slatkim namazom od batata Batela kaže da uživanje u slatkom nikad nije bilo “bezgrešnije”. Tijana Božović Galjanić poručuje iz Opatije da su njene “Superheraw” organske, vege pločice namijenjene svim superherojima i onima koji će se tako osjećati nakon što konzumiraju ovaj ukusan i hranjiv proizvod. Iz Klisa dolaze Ivana Perić i Dejana Miletić, koje će ljubitelje finih kolača sigurno osvojiti svojim “Spara” trajnim kolačem s domaćim maslinovim uljem i ručno sjeckanim suhim voćem i orašastim plodovima.

Mirise bakine kuhinje donijet će Martina Završki iz Darde sa svojim svježe pripremljenim “Špajz juhicama”, koje jednostavno “vraćaju u život”. Tu je također i začin naših baka koji se krije pod brendom “Jaggety” Zagrepčanke Jasne Karavanić, spravljen isključivo od domaćeg, zdravog povrća koji se minimalno prerađuje kako bi se zadržala sva nutritivna svojstva i okusi.

Da ghee maslac zaista opravdava status božanskog nektara, uvjereni su Berna Storjak i Donat Rupčić koji u Zagrebu pod brendom “Ghee” izrađuju ukusan pročišćeni maslac koji se dobiva pažljivom obradom mlijeka, a pogodan je za sve one koji su alergični na mliječne proizvode ili osjetljivi na gluten.

Na plavoj polici Spar trgovina kupci će moći pronaći i “Zorinu mast” iz domaće, tradicionalne proizvodnje Gorana Čipčića iz Dugopolja koja se pokazala uspješnom u tretiranju nadražene kože. Kućni ljubimci, ali i njihovi vlasnici, napokon će moći uživati u blagodatima potpuno prirodne kozmetike za dlakave ljubimce, “Shapello”, koju je osmislila Mary Novosel iz Kloštar Ivanića.

Ovih osam poduzetnika i start upova te osam proizvoda putem projekta “Startaj Hrvatska” dobilo je jedinstvenu priliku plasirati svoje proizvode na hrvatsko tržište, a samo jedan od njih postat će HIT proizvod 2020., o čemu će u konačnici odlučiti kupci Spara koji kupnjom proizvoda mogu podržati svoj omiljeni proizvod.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!