Trgovački lanac Spar Hrvatska na današnjoj prezentaciji u Zagrebu predstavio je liniju bio proizvoda SPAR Natur*pur čije je zaštitno lice bivša hrvatska skijaška zvijezda Ana Jelušić.

Anton Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska, predstavljajući liniju, kazao je kako su novost u Natur*pur asortimanu svježi proizvodi kao što su pekarski i mliječni, te smrznuti i mesni artikli.

Ukupno se u asortimanu nalazi više od 350 bio artikala. Uz Natur*pur liniju, kazao je Fenzl, Spar Hrvatska dao je priliku i hrvatskim proizvođačima koji svoje bio proizvode mogu ponuditi kupcima pod oznakom “Proizvod prirode”.

Također je naglasio kako svi Spar Natur*pur proizvodi podliježu najjačim kontrolama, ne sadrže genetski manipulirane sastojke i pesticide te pojačivače okusa i konzervanse.

Proizvodi nose europsku oznaku BIO – zeleni list sa zvjezdicama, BIO oznaku austrijskog kontrolnog centra AMA, oznaku “gen-frei” što znači da ne sadrže genetski manipulirane sastojke te je na proizvodima navedeno ime proizvođača koji svojim imenom garantira kvalitetu i organski uzgoj.

“Spar Hrvatska je svojim potrošačima osigurao najveći asortiman bio proizvoda na jednom mjestu. O sve većoj popularnosti bio proizvoda pokazuju same brojke. Naime, u prvih osam mjeseci ove godine zabilježili smo porast prodaje BIO proizvoda od 40% u odnosu na prošlu godinu u istom razdoblju”, istaknuo je Fenzl.

Za zaštitno lice promotivne kampanje “Okus čiste prirode” izabrana je Ana Jelušić koja je u svom obraćanju kazala kako je izuzetno sretna što je izabrana za novu kampanju Spara Hrvatska. “I sama polažem puno pažnje prilikom odabira i kvalitete namirnica. Kada sam bila mala moja baka mi je uvijek pripremala svježe pečeni kruh. Natur*pur proizvodi su najbliže tom pravom okusu čiste prirode i onog domaćeg”, istaknula je.

Inače, od 4. rujna započela je dvotjedna akcija u kojoj se Spar Natur*pur proizvodi nude po promotivnim cijenama u trgovinama ovog lanca, a danas i sutra proizvodi iz ove linije mogu se kušati i u sklopu ZgVeGe Festivala na štandu koji je Spar Hrvatska pripremio na Trgu bana Jelačića.