SPAR i INTERSPAR trgovine svojim kupcima tijekom sezone nude čak 15 sorti jabuka domaće proizvodnje koje pristižu na police ovisno o dozrijevanju sorte. U ponudi će kupci pronaći jabuke Elstar, Gala, Fuji, Gloster, Idared, Granny Smith, Cripps Pink, Jonagold, Zlatni delišes, Crveni delišes. Trenutno su u ponudi sorte Gala, Zlatni delišes, Crveni delišes i Elstar, a nakon berbe, krajem rujna stižu i ostale, poručuju iz trgovačkog lanca.

Jabuke proizvode domaće tvrtke iz okolice Zagreba i Slavonije – Frutarija, Pavelić, Filipović, Ekotehnika, Brana, Gomolava, Fragaria, Zagrebački voćnjaci, Marinada, Jagodar i Osatina grupa.

“Kupcima želimo ponuditi kvalitetne hrvatske proizvode, a naša iskustva s domaćim proizvođačima jabuka vrlo su dobra. Domaće jabuke vrhunske su kvalitete, a kupci kad imaju priliku uvijek biraju domaće”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Domaće jabuke samo su dio bogate ponude hrvatskih proizvoda u asortimanu SPAR-a. Kampanjom “Da, domaće je!” SPAR stavlja naglasak na važnost poticanja kupovine domaćih proizvoda, a s istim ciljem zaživjela je i robna marka “Vrtovi Hrvatske” u koju je za sada uključeno 30-ak domaćih dobavljača, njihova brojka raste iz dana u dan.