Srbija zabranila izvoz mlijeka, osim u Albaniju i Sjevernu Makedoniju

Izmjenom uredbe se ograničava cijena UHT mlijeka od 2,8 posto mliječne masti u pakiranju od jedne litre na 128,99 dinara (8,26 kuna). Pored ograničenja cijene UHT mlijeka, ograničene su i trgovačke marže kako bi se spriječile špekulantske aktivnosti na tržištu

Vlada Srbije zabranila je izvoz sirovog i pasteriziranog mlijeka, osim za Sjevernu Makedoniju i Albaniju, s ciljem omogućavanja redovne opskrbe stanovništva mlijekom i sprečavanja odljeva sirovine van granica zemlje.

Na sjednici je donesena i izmijenjena uredba o ograničenju visine cijena osnovnih živežnih namirnica koja će vrijediti do 30. rujna, priopćeno je iz Vlade Srbije.

Izmjenom uredbe se ograničava cijena UHT mlijeka od 2,8 posto mliječne masti u pakiranju od jedne litre na 128,99 dinara (8,26 kuna). Pored ograničenja cijene UHT mlijeka, ograničene su i trgovačke marže kako bi se spriječile špekulantske aktivnosti na tržištu.

Vlada Srbije navodi da uz punu budnost nastavlja pratiti stanje čime će osigurati dovoljne količine mlijeka za potrebe građana.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMercator Grupa: 2,2 milijarde eura prihoda u 2021.
Sljedeći članakNjemačka suspendira tržišno natjecanje u proizvodnji šećera