Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa

Tvrtka Stanić Beverages započela je novi val širenja izvoza, ponajprije prema Njemačkoj i Italiji, s posebnim naglaskom na Juicy 100% sokove i nektare, objavljeno je iz kompanije. Iz tvrtke podsjećaju kako već tri godine uspješno šire brend i na MENA regiju (Bliski istok i sjeverna Afrika).

Juicy sokovi u Njemačkoj su dostupni od 2015., i to u regiji Baden Württemberg kroz lanac franšiznih trgovina REWE, a od listopada ove godine bit će jedini regionalni brend sokova koji će imati priliku biti uvršten u svih 3.300 trgovina u sklopu REWE grupacije.

Kako navode, plan je najprije osvojiti Bavarsku i Hessen, a zatim i cijelu Njemačku u kojoj se godišnje proda više od dvije milijarde litara sokova, a dugoročni plan za njemačko tržište je ostvarenje prodajnog volumena od 20 milijuna litara sokova.

Tome će pridonijeti pregovori s trgovačkim lancem EDEKA koji u Njemačkoj drži 20 posto maloprodajnog tržišta.

Iz tvrtke podsjećaju kako su početkom ove godine na Marca sajmu u Bologni sa tvrtkom SEM Gruppo potpisali ugovor o distribuciji brenda Juicy na talijansko tržište.

SEM Gruppo jedna je od vodećih talijanskih tvrtki u sektoru punjenja, proizvodnje i distribucije prirodnih mineralnih voda. Kako bi ojačao položaj u sektoru bezalkoholnih pića, SEM Gruppo udružio se sa Stanić Beveragesom sa željom ostvarenja petogodišnjeg plana čiji je krajnji cilj godišnji prihod od 14,5 milijuna eura.

Distribucija Juicy sokova u Italiji počinje u rujnu, prvo s Juicy 100 posto sokovima i nektarima u bočicama od 0,2 litre, a zatim i brick pakiranjima od jedne litre.

Zahvaljujući partnerstvu sa SEM Gruppo, Juicy sokovi bit će prisutni u trgovačkim lancima na području cijele Italije, kažu u Stanić Beveragesu.

Zoran Mabić, novi izvršni dopredsjednik Uprave Stanić Beveragesa

“Izvozni planovi Stanić Beveragesa na tržištima Njemačke i Italije vrlo su ambiciozni. Za talijansko tržište planiramo proizvesti posebne okuse te se maksimalno prilagoditi potrošačima. Jednako tako, ako dostignemo planirane dugoročne ciljeve u Njemačkoj kao i planirana povećanja izvoza na svim stranim tržištima, uključujući i MENA regiju, Stanić Beverages spreman je otvoriti i novu tvornicu kako bismo zadovoljili povećanu potražnju”, istaknuo je Zoran Mabić, novi izvršni dopredsjednik Uprave Stanić Beveragesa koji se nedavno pridružio timu došavši s mjesta izvršnog direktora u Francku.

Uz kontinuirano širenje na novim tržištima Stanić Beverages ulaže i u proizvodnju te je nedavno kupljena nova linija za punjenje PET ambalaže u vrijednosti 3,5 milijuna eura s godišnjim kapacitetom od 65 milijuna litara, što otvara mogućnost za daljnjim rastom u kategoriji still drinkova (Juicy Fruits), no i proširenjem proizvodnje u neke nove kategorije.

“Sljedeće godine brend Juicy slavi 20 godina postojanja. Iznimno smo ponosni na sve što smo postigli otkada je Stanić Beverages vlasnik brenda. Sustavno ulažemo u vrhunsku kvalitetu, postavljamo trendove na tržištu regije te strateški širimo proizvodnju i prodaju. Zahvaljujući svemu tome, najveći smo hrvatski proizvođač sokova, a izvozni uspjesi kruna su višegodišnjeg rada i truda na tome da Juicy postane međunarodni brend. Sretni smo što naši ambiciozni planovi postaju stvarnost”, zaključio je Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa.