Staropramen pivo je drugu godinu zaredom osvojilo prestižnu nagradu Superior Taste award za vrhunsku kvalitetu i okus. Vrhunskom češkom lager pivu Staropramen dodijeljena je najviša moguća ocjena – čak tri zlatne zvjezdice za izvanredan okus.

Superior Taste award 2015 StaropramenOdlučio je tako stručni žiri Međunarodnog Instituta za degustaciju i kvalitetu proizvoda, jedne od vodećih neovisnih organizacija za testiranje i promociju prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta.

Stručni žiri koji dodjeljuje ovu nagradu sastoji se od renomiranih europskih šefova kuhinja i sommeliera te je prepoznao ugodno britak i zaokružen okus Staropramena kao pravu nagradu za nepce.

Na hrvatskom tržištu Staropramen lager pivo prisutno je, kao dio portfelja Zagrebačke pivovare, od 2010. godine.

“Iznimno smo ponosni na ovu nagradu jer je ona potvrda našeg truda i želje za kontinuiranim unaprjeđenjem kvalitete naših proizvoda. Ponosni smo i na činjenicu da su kvalitetu našeg Staropramen piva u posljednjih pet godina prepoznali i potrošači te da je Staropramen jedan od najbrže rastućih pivskih brendova ali i proizvoda široke potrošnje u Hrvatskoj”, izjavila je tim povodom Tina Puhalo Grladinović, voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

Superior Taste Award jedino je priznanje kvalitete okusa osigurano od strane utjecajnih stručnjaka, vrhunskih kuhara i sommeliera. Riječ je o “slijepom testiranju”, u kojem kulinarski znalci proizvode ocjenjuju na temelju izgleda, mirisa, teksture, okusa te ukupnog osjećaja užitka u proizvodu.

Međunarodni Institut za degustaciju i kvalitetu proizvoda iz Bruxellesa nagradu dodjeljuje od 2005. godine s ciljem prepoznavanja i promicanja hrane i pića vrhunskog okusa.