Studenac nastavlja ulagati u zaposlenike

Plaća u Studencu u 2023. godini porasla je za čak 22% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je danas iznad prosjeka plaća u maloprodajnom sektoru u Hrvatskoj

Hiper Studenac Dubrovnik

Kontinuirano ulaganje u razvoj ljudskih potencijala strateški je temelj poslovanja maloprodajnog lanca Studenac. Snažan rast i razvoj kompanije rezultirao je i rastom broja zaposlenika, ali i povećanjem različitih profila radnih mjesta te Studenac tim danas broji gotovo 6.000 zaposlenika, objavio je ovaj trgovac.

Tako je plaća u Studencu u 2023. godini porasla za čak 22% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je danas iznad prosjeka plaća u maloprodajnom sektoru u Hrvatskoj.

Pogodnosti koje su zaposlenici uživali do tada, dodatno su proširene i povećane u 2023. godini pa je tako primjerice uskrsnica ove godine iznosila 100 eura za svakog zaposlenika.

Dodaju kako se nastavlja i praksa nagrađivanja zaposlenika, a uvode se i novi modeli nagrađivanja poput projekta “Mjesec jedan – plaće dvije” u kojem će na mjesečnoj razini zaposlenici triju trgovina s najboljim rezultatima dobiti dvije plaće za navedeni mjesec. Na ovaj način Studenac želi nagraditi i motivirati svoje zaposlenike koji su pokazali izvanredan trud te im pokazati kako je njihov rad i zalaganje prepoznato i cijenjeno unutar kompanije. Svaki mjesec u svakoj od tri područne divizije bit će nagrađen cijeli tim najbolje trgovine.

Nagrada za zaposlenike na kraju godine

“Razvoj ljudskih potencijala u Studencu temelji se na kontinuiranom višegodišnjem radu na različitim područjima brige i rada sa zaposlenicima. Tako i ove godine vrlo ozbiljno nastavljamo s kreiranjem strategija i smjernica sustavnog ulaganja u naše zaposlenike, kako širenjem već postojećih tako i uvođenjem novih pogodnosti te poticanjem na usavršavanja, nadogradnju postojećih znanja i vještina te mogućnosti napredovanja. Snažan rast i razvoj naše kompanije koje prati povećanja postojećih te uvođenje brojnih novih radnih mjesta i pozicija otvara nam prilike za napredovanja i profesionalni razvoj svih naših zaposlenika. Tako je unazad dvije i pol godine napredovalo 30% zaposlenika na specijalističke, ekspertne ili rukovodeće pozicije te 10 % zaposlenika unutar maloprodaje, od radnog mjesta prodavača do pozicije zamjenika voditelja ili voditelja prodavaonice”, izjavila je Tatjana Jukić, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Studencu te dodala kako se pri otvaranju novog radnog mjesta uvijek prednost daje kolegama unutar kompanije koji imaju priliku napraviti korak više u svojoj karijeri.

Posebna pažnja u Studencu posvećuje se integracijskom procesu i prilagodbi zaposlenika akviziranih kompanija, poput Lonie i Pema u 2022. godini, kada se Studenac timu pridružilo oko čak 1.700 novih kolega ili ovogodišnje akvizicije Strahinjčice s gotovo 200 zaposlenika. U zadnje dvije i pol godine Studenac je gotovo udvostručio broj zaposlenika.

Veliki broj pridruživanja zaposlenika iz drugih kompanija složeni je proces te mu se pristupa sustavno, organizirano i pažljivo, uvijek stavljajući na prvo mjesto dobrobit i zadovoljstvo novih kolega. Na tom putu u Studencu posebnu pažnju pridaju transparentnom i dvosmjernom komuniciranju od prvog dana te mentorskom procesu i edukaciji koji ga prate i olakšavaju prilagodbu što je temelj uspješnog provođenja integracijskih procesa. Zaposlenici koji su se kompaniji pridružili akviziranjem drugih lanaca pri tom zadržavaju sve radno-pravne uvjete od prije uz dodatne benefite koje imaju svi ostali zaposlenici Studenca. Također, tu je i veća mogućnost napredovanja i otvaranja novih radnih pozicija unutar brzorastuće Studenac mreže, navode također iz Studenca.

Akcija Korak blize prirodi

“S ulaganjima i brigom za naše zaposlenike, najvažnije ambasadore kompanijskih vrijednosti, nastavljamo i dalje te već sad razmišljamo o strategiji za 2024. godinu. Uz financijske i druge pogodnosti koje planiramo uvesti ili modificirati postojeće, želja nam je da se naši zaposlenici osjećaju ugodno u našem timu, da sudjeluju u daljnjem kreiranju pozitivne radne atmosfere te ispune koliko je više moguće svoje poslovne i osobne potencijale”, zaključila je Jukić.

Prethodni članakHNB: Mobilno bankarstvo je u 2022. koristilo 53 posto potrošača
Sljedeći članakSandra Vojković nova predsjednica Uprave Pan-peka