29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:21
Tržišne komunikacijeDOPStudenac donacijom podržao rad deset neprofitnih organizacija

Studenac donacijom podržao rad deset neprofitnih organizacija

Maloprodajni lanac Studenac u sklopu svog društveno odgovornog projekta “Korak bliže zajednici” i u trećem je ciklusu donirao ukupno 100.000 kuna neprofitnim organizacijama diljem Hrvatske. Također, i ovoga je puta donacijski ciklus završen službenim proglašenjem dobitnika i dodjelom donacije.

“Sretni smo što smo i ovoga puta podržali neprofitne organizacije koje svojim hvalevrijednim projektima vidljivo pridonose pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama. Zaprimili smo čak 65 prijava neprofitnih organizacija koje djeluju diljem Hrvatske, a povjerenstvo Studenca, vodeći se jasnim kriterijima, među njima je izabralo deset dobitnika. Do sada smo tako u sklopu našeg projekta ‘Korak bliže zajednici’ donirali ukupno 300.000 kuna i podržali rad 30 odabranih organizacija i udruga kojima smo zahvalni na svemu što čine u stvaranju boljeg društva. Od srca zahvaljujem svim prijavljenima te bih ovim putem pozvala sve neprofitne udruge da prate web stranicu Studenca kako bi na vrijeme bili informirani o otvaranju novog ciklusa natječaja koji nas očekuje već u srpnju”, poručila je Nina Mimica, direktorica Sektora marketinga u Studencu.

Nova donacija u sklopu projekta “Korak bliže zajednici” ravnomjerno je raspodijeljena među odabranim neprofitnim organizacijama, a valja spomenuti i kako se Studenac pri osmišljavanju svog projekta vodio ciljevima Ujedinjenih naroda koji uključuju i promociju zdravog života te blagostanje za ljude svih generacija. Također, kategorija je to u kojoj se nalaze svi dobitnici proteklog ciklusa.

Središnjicu Studenca u Omišu ovom su prilikom posjetili predstavnici dvije organizacije, a popis svih dobitnika trećeg kruga natječaja dostupan je na službenoj stranici projekta.

“Izuzetno smo zahvalni i zadovoljni što je naš projekt izabran u sklopu projekta ‘Korak bliže zajednici’. Organiziranjem i provođenjem posjeta djeci u liječenju od malignih bolesti na Zavodu za hemato-onkologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split želimo djeci i roditeljima olakšati bolničke dane. Naši mladi volonteri, koji su i sami imali iskustvo liječenja maligniteta u djetinjstvu, najbolji su svjedoci da je rak pobjediv. Prenoseći svoje iskustvo izlječenja i kvalitetnog života nakon bolesti, oni su nezamjenjiva podrška i pozitivan motivator za svako dijete u liječenju i njihove roditelje. Na kraju posjeta slijedi simbolično darivanje te ćemo donaciju Studenca iskoristiti za formiranje paketa za nadolazeće posjete”, izjavila je Ivana Klarić, voditeljica projekata Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti “Sanus” iz Splita.

Na donaciji je zahvalan i Ivan Bartulić iz Nogometnog kluba “Mosor” iz Žrnovnice: “Naš klub želi svakom djetetu omogućiti treniranje nogometa i bavljenje sportom u potpunosti besplatno te na taj način želimo potaknuti onu djecu i roditelje koji, možda zbog financijskih mogućnosti, nisu djecu uključivali u ikakve sportove. Ova će nam donacija biti od velike pomoći. Naš će je klub u narednom periodu iskoristiti za nabavu potrebnih rekvizita za trening i utakmice kao i za edukaciju kojom želimo ispuniti bitne ciljeve rada naše škole nogometa, a to su povećanje broja djece i mladih uključenih u rad kluba, stvaranje zdravih navika življenja kroz aktivno bavljenje amaterskim sportom, edukacija o fair playu u sportu te prevencija nasilja među djecom i mladima.”

“U ime Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba zahvaljujemo Studencu koji je kroz svoj projekt ‘Korak bliže zajednici’ iskazao dobru volju i srdačnost te prepoznao našu Udrugu kao relevantnu organizaciju koja svojim radom doprinosi aktivnom i potpunom uključivanju gluhoslijepih osoba u život zajednice. Jedan od ciljeva naše Udruge jest i briga o zdravlju i dobrobiti naših članova kroz različite radionice na temu zdravlja. Kako bi naša ideja zaživjela te kako bismo je uspješno provodili, obratili smo se Studencu za podršku, a zauzvrat dobili nesebičan i plemenit doprinos koji će nam uvelike pomoći u radu s korisnicima. Ovom nam je donacijom Studenac omogućio da svoje ideje provedemo u djelo i da naš projekt održimo i dovedemo do viših razina!”, zaključila je Ida Ivanović, predstavnica Udruge gluhoslijepih osoba iz Zagreba.

Provođenjem kvartalnih donacijskih natječaja u sklopu projekta “Korak bliže zajednici”, Studenac nastavlja pridonositi pozitivnim društvenim promjenama izravno podržavajući neprofitne organizacije koje pomažu svojim lokalnim zajednicama.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Ove jeseni u Zagrebu ne propustite 3. PromoDays sajam promotivnih proizvoda

Podatak da 72 % klijenata vjeruje da je kvalitetan promotivni proizvod izravno povezan s ugledom tvrtke najbolja je pozivnica da dođete na sajam PromoDays,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...