Svečano otvorenje Johanna Francka ovoga četvrtka s početkom u 20 sati bit će u znaku electro swinga i mnoštva poznatih osoba koje su najavile svoj dolazak.

JohannFranck1Prostor bivše Gradske kavane preuređen u Johann Franck, s atraktivnim programom koji otvaraju The Sweet Life Society iz Torina, ponovno postaje središte društvenog života Zagreba.

Za novi koncept u prostoru Gradske kavane zaslužan je Franck koji je ideju u djelo sproveo u suradnji s partnerima.

Na čelu te dobro uhodane ekipe nalazi se Tomo Ricov, koji u programskom sadržaju najavljuje niz različitih događanja, od koncerata, izložbi i promocija, do projekcija filmova i cabaret programa.

Početak sjajnog programa najavljuje nam i nastup The Sweet Life Society – fenomenalnog electro swing benda koji u Johann Franck stiže na otvorenje u četvrtak.

Miksanjem elektroničkih zvukova, uz najbolje instrumente torinske jazz scene, ovaj talijanski bend izgradio je jedinstven stil u kojem na neobičan način sjedinjuje moderne ritmove sa starinskim zvukom Cotton Club swinga. Gabrieleu Concasu i Matteu Mariniju, koji čine okosnicu banda, na live nastupima pridružuju se trubač, saksofonist, klarinetist i flautist, uz prateće vokale i neizostavni scratching.

Prizemlje Johanna Francka zauzimaju slastičarnica i kavana koja se proteže i na prvi kat, dok se na zadnjem katu smjestio “Šnicl” – bistro s kuhinjom otvorenog tipa i ponudom tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način. Kuhinju vodi majstor kuhar Mate Janković, a sastojci za jela u kojima će posjetitelji moći uživati dolaze s poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije i u pravilu su organskog podrijetla.

Kavana Johann Franck donosi istinskim ljubiteljima kave niz novosti koje je čine jedinstvenom. Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti kroz ponudu ekskluzivnih “speciality” kava iz različitih zemalja uzgoja, od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu.

Gosti će ove kave moći kušati, ali i kupiti za pripremu kod kuće u Johann Franck Storeu koji će, uz raznovrsnu ponudu Franck kava, nuditi i zanimljive artikle vezane uz kavu i pripremu kave.

Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj kavi pripremljenoj kao kod kuće i to na više načina – klasičan način u džezvi, french pressu, kafetjeri i filter aparatu.