Hrvatska delegacija na Seoul Foodu 2015Agrokor, Kraš, Vindija i Badel 1862 otvorili vrata korejskog tržišta i tržišta Dalekog istoka nastupom na “Seoul food 2015”

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore četiri hrvatske tvrtke, Agrokor, Kraš, Vindija i Badel 1862, u Seoulu, prvi puta predstavljaju svoje proizvode na najznačajnijem sajmu hrane i pića u Azij.

Sajam je otvoren simboličnim rezanjem vrpce u kojem je sudjelovali svi diplomatski predstavnici u Republici Koreji na čelu sa svjetskim predsjednikom i direktorom KOTRA-e Jaehong Kimom.

Diplomatski kor na svečanosti otvaranja predvodio je veleposlanik SAD-a u Koreji Mark William Lippert kojemu se u rezanju vrpce pridružila i veleposlanica Republike Hrvatske u Japanu Mira Martinec.

Svečanosti otvorenja nazočili su i predstavnici hrvatskih tvrtki Agrokor, Kraš, Vindija i Badel 1862 koji izlažu svoje proizvode, kao i brojni drugi uglednici među kojima počasni konzul Republike Hrvatske u Koreji i član Savjetodavnog odbora Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba g. In-Mo Yang, inače dugogodišnji savjetnik osnivača Samsung Grupe g. Lee Byung-Chula i direktor Samsung Engineeringa, g. Ivan Škorić, Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, g. KwanMook Kim, Direktor Korejskog poslovnog centra (KOTRA), g. Zoran Horvat, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba te g. Igor Zgrabljić, glavni tajnik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba i dr.

Hrvatsko-korejski poslovni klub u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj i uredom KOTRA-e u Zagrebu organizirao je prvi nastup hrvatskih tvrtki na ovom sajmu, kao i posjet prateće hrvatske poslovne delegacije koja će ovom prigodom započeti suradnju s korejskim poslovnim svijetom.

Sajam se održava u korejskom najvećem poslovno-izložbenom centru Kintex, u jednoj od 10 dvorana veličine 76.121m2, s 50 zemalja sudionika, na 3.000 izložbenih prostora s preko 1.500 izlagača te očekivanih više od 52.000 posjetioca.

“Seoul Food 2015” najznačajniji je događaj u Koreji za poslovne subjekte u području uvoza/izvoza hrane i pića koji su aktivni na korejskom tržištu.

Sudjelovanje hrvatskih kompanija sajmu izazvalo je ogroman interes korejske javnosti što je još jedan veliki iskorak na putu otvaranja korejskog tržišta i promocije Hrvatske i hrvatskih proizvoda na Dalekom istoku.

Dodatno potvrda leži u činjenici da je Hrvatsku u 2014. godini posjetilo preko 270.000 Koreanaca, te se očekuje da će taj broj dosegnuti gotovo 400.000 korejskih gostiju u 2015. godini.

Koliko je izlaganje hrvatskih kompanija na ovom sajmu važno, pokazuje i činjenica da su njihov nastup podržale diplomatske, gospodarske i poslovne instance, te pokazale kako se zajedničkim radom i trudom mogu ostvariti značajni koraci u promoviranju hrvatskog gospodarstva.

Hrvatsko-korejski poslovni klub osnovan je s ciljem promicanja i unapređivanja ovakve gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Koreje s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, te trgovinske razmjene između dviju zemalja.

Detalje sa sajma, program i izlagače možete detaljnije pogledati na web stranici