Opća skupština Ujedinjenih naroda na konferenciji o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru 1993. godine donijela je rezoluciju kojom se 22. ožujak obilježava kao Svjetski dan voda. Cilj je da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse.

Uz dječji smijeh i zabavu tvrtka Jamnica je sa svojom izvorskom vodom Jana obilježila ovogodišnji Svjetski dan voda edukativno zabavnim programom za djecu koji je održan danas na Cvjetnom trgu u Zagrebu, izvijestili su iz Jamnice.

Plavo zeleni svijet ugostio je tako mađioničara Luku Vidovića, a klinci su osim priča iz Janinog čarobnog svijeta vode, priča o prirodi, očuvanju okoliša, važnosti vode za zdravlje imali mogućnost kreativno se izraziti na temu prirode i vode.

Sve prisutne jako je zainteresirao i kreativni interaktivani “press wall”. Riječ je o aplikaciji vodenih kapljica napravljenih tako da su se u njih svi prolaznici, poznate osobe, djeca, roditelji i drugi potpisali i na taj način sudjelovati u Svjetskom danu voda. Bilo je tu svega: autograma, upisivanje imena, želja, pozdrava i naravno fotkanja.

Jana je pripremila i jedno pravo iznenađenje. Naime, svi prisutni premijerno su mogli kušati novi proizvod u liniji Jana junior – aromatiziranu vodu s okusom šumska jagoda-banana.

U svakom slučaju, veselim i zabavnim programom, Jana je dala svoj obol obilježavanju Svjetskog dana voda, približivši tako djeci potrebu za brigom o prirodi, čije je bogatstvo ujedno i jedna od vrijednosti koje Jana nosi u sebi, navodi se u priopćenju.