Volonterska akcija održana je u četiri hrvatska grada

Volonterska akcija “Očistimo hrvatske vode zajedno” u sklopu dm green city projecta održana je danas u Šibeniku, Karlovcu, Varaždinu i Osijeku te je okupila više od 200 volontera koji su čistili lučicu Mandrač (Šibenik), divlje odlagalište otpada u naselju Drežnik (Karlovac), Zimsku luku (Osijek) i Gradsko jezero Aquacity (Varaždin), izvijestili su iz dm-a.

Građani su se pridružili djelatnicima dm-a u akciji čišćenja vodenih površina, a stručnu podršku pružili su im ronioci udruge “Dinaridi-DISKF”. Velikoj akciji čišćenja prethodio je edukativni dio dm H2O turneje koja je na svom vodenom putu motivirala građane da se pridruže akciji te ih educirala o važnosti zaštite i očuvanja vodnih bogatstava.

dm green city project u travnju će obilježiti Dan planeta Zemlje na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a u svibnju će najpoznatiji hrvatski dizajneri koji promiču održivu modu organizirati modnu reviju “Lijepa, ako to želim!”. U sklopu projekta iz dm-a pozivaju sve učenike hrvatskih škola da se pridruže ekološki odgovornim aktivnostima u akciji Zeleni korak u sklopu koje će se sakupljati stari papir.

Projekt završava već tradicionalno ženskom dm utrkom i dodjelom dm green city nagrada kojom će se odati priznanje najistaknutijim pojedincima, tvrtkama i organizacijama za rezultate ostvarene u očuvanju i zaštiti okoliša.

Kao sveobuhvatnu ekološku inicijativu usmjerenu ka uključivanju građana i edukaciji, dm green city project podržali su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora.