U povodu Agrokorova preuzimanja Mercatora iz Hrvatske gospodarske komore oglasili su se priopćenjem u kojem čestitaju Agrokoru na zaključenju ovoga posla, ali i Mercatoru te konzorciju prodavatelja.

“Ovim proširenjem dolazi do mogućnosti za pojačanim plasmanom hrvatskih proizvoda u zemljama okruženja u kojima je Mercator poslovao. Preuzimanje Mercatora bi trebalo imati pozitivne učinke i iz razloga što bi se njime stvorio veliki regionalni lanac koji bi mogao konkurirati i natjecati se s ostalim snažnim europskim lancima te tako dodatno pridonijeti jačanju gospodarstava i Hrvatske i Slovenije”, izjavio je potpredsjednik HGK za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove Domagoj Juričić.

On smatra kako je jedini način da naše tvrtke sačuvaju položaj i da vlasništvo kapitala ostane u regiji upravo u njihovom okrupnjivanju i jačanju regionalne pozicije i uloge.

“Regionalna konsolidacija i regionalne investicije tu mogu pomoći i dati značajne beneficije u nekoliko aspekata od čega je troškovna efikasnost nužnost svake tvrtke u svakom sektoru”, zaključuje Juričić.