TDR: “Neizdavanje trošarinskih markica i nama donosi gubitke”

Iz rovinjskog TDR-a danas su se oglasili priopćenjem u kojem oštro opovrgavaju navode globalnih duhanskih kompanija koje su u prošlotjednom otvorenom pismu ustvrdile kako zastoj u izdavanju trošarinskih markica pogoduje TDR-u.

“Novonastala situacija i problemi s neizdavanjem trošarinskih markica TDR-u nanose poslovnu štetu te smo zbog toga morali smanjiti svoju proizvodnju. TDR u navedenom slučaju, dakle, dijeli sudbinu svih aktera na tržištu i nije ni u kakvom povlaštenom položaju. U vezi objave za medije globalnih proizvođača duhanskih proizvoda o problemima s neizdavanjem trošarinskih markica, spekulacijama, pa i grubim podmetanjima, koje su se pojavile u pojedinim medijima, a koje kažu da ‘novonastala situacija najviše pogoduje rovinjskom TDR-u koji svoje cigarete proizvodi u Hrvatskoj pa mu nisu potrebne uvozne markice’, TDR najoštrije odbacuje takve spekulacije kao neosnovane i zlonamjerne”, navodi se u priopćenju.

Pritom dodaju kako su svi duhanski proizvodi u Hrvatskoj oporezovani, neovisno je li riječ o domaćem proizvodu ili proizvodima iz uvoza, te svi trebaju imati trošarinske markice kako bi bili plasirani na tržište.

“Štoviše, ovim grubim podmetanjima nanesena je šteta našem poslovnom ugledu”, ističu iz TDR-a.

Prethodni članakBadelov Brandy postaje Brand
Sljedeći članakAZTN istražuje moguće dogovaranje cijena u mliječnom sektoru