Nakon što su na kioske Tiska uvedene usluge slanja paketa, plaćanja režija, podizanja gotovine, fotokopiranje, izrađivanje fotografija i plaćanje režija, u najvećem lancu kioska idu dalje pa će kupcima nuditi i prodaju autobusnih i parking karata.

Najveći lanac kioska u Hrvatskoj – Tisak, u vlasništvu koncerna Agrokor, uskoro će svojim kupcima ponuditi još jednu uslugu koja bi mogla uzdrmati konkurenciju: prodaju autobusnih karata za putovanja u sve gradove diljem Hrvatske, te prodaju parkirnih karata u Zagrebu.

“Radimo na projektu prodaje karata za međugradske autobusne linije na našim kioscima i trenutno smo u testu na nekoliko prodajnih mjesta u Hrvatskoj”, rekli su za Tportal u Tisku.

Što se pak tiče parking karata pojašnjavaju da se radi o projektu prodaje elektroničkih parkirnih karata. “One se mogu kupiti na sedam prodajnih mjesta u Zagrebu a pilot projekt pokrenuli smo u suradnji sa Zagreb parkingom”, pojašnjavaju u Tisku.

Kad je Tisak prije nekoliko godina krenuo sa svojim gotovo revolucionarnim uslugama bilo je čuđenja, no danas to više nije slučaj a kako stvari stoje “neobične” usluge u njihove se kioske uvode i dalje. Tako nude mogućnost plaćanja računa, podizanja gotovine, slanja paketa, usluge mjenjačnice, fotokopiranje, izrađivanje fotografija i dr.

Tisak je u većinskom vlasništvu koncerna Agrokor Ivice Todorića (51 posto) dok je drugi po veličini dioničar rovinjska Adris grupa (25,86 posto).

Zanimljivo je da odnedavno dionice u Tisku “skupljaju” i tvrtke iz grupe Euroherc Dubravka Grgića koje drže oko 10 posto udjela.

Tisak ima oko 1.200 vlastitih kioska a robu distribuira na više od 7.600 prodajnih lokacija diljem Hrvatske. Lani je Tisak ostvario prihod nešto veći od tri milijarde kuna uz neto dobit od 19 milijuna kuna. (Tportal.hr)