Tisak otvorio novi distributivni centar

Tvrtka Tisak iz sastava koncerna Agrokor otvorila je danas u Zagrebu novi distributivni centar i upravnu zgradu, investiciju vrijednu 125 milijuna kuna.

tisak-distributivni-centar-otvorenje-kolovoz-2012-001Novi distributivni centar i upravna zgrada prostiru se na površini od 13.555 metara kvadratnih, od čega se skladišni prostor proteže na čak 5500 kvadrata, što je gotovo pet puta više od skladišnih prostora koje je Tisak imao u starom distributivnom centru. U novom objektu, kako navode iz Tiska, objedinjeni su procesi tiražiranja, zaprimanja, komisioniranja i otpreme tiskovina, prikupljanja i obrade remitende te ostali logistički procesi nužni za osiguranje kvalitete svakodnevne distribucije na više od 8000 isporučnih mjesta.

U priopćenju se također ističe kako je od 2007. godine, kada je ušao u sustav Agrokor koncerna, Tisak postao jedina distribucijska kuća koja svaki proizvod može u roku od 24 sata distribuirati na bilo koje mjesto u Hrvatskoj, svih 365 dana u godini.

Tisak danas posluje na više od 1300 vlastitih kioska te svakodnevno komunicira s gotovo 2000 veleprodajnih kupaca. Uključujući ulaganje u novi distributivni centar i upravnu zgradu, ukupno investiranje Agrokora u Tisak iznosi više od 500 milijuna kuna, ističe se.

Iz tvrtke dodaju kako je centar napravljen prema uzoru na najsuvremenije objekte za upravljanje tiskovinama u svijetu i udovoljava najnovijim standardima kvalitete u distribuciji tiskovina.

Svečanom otvorenju novog distributivnog centra prisustvovao je potpredsjednik Uprave Agrokor koncerna Damir Kuštrak.

“Ovih dana otvaramo čitav niz novih objekata: prošli tjedan farme u Belju, danas distributivni centar Tiska, idućih dana najsuvremenije pretovarno postrojenje u luci Vukovar, bioplinsku elektranu u Gradecu i mnoge druge. Sva ova ulaganja garantiraju konkurentnost i daljnji razvoj na zahtjevnom tržištu EU, čija članica uskoro postajemo”, kazao je Kuštrak.

Dražen Kocijan, predsjednik Uprave Tiska d.d, naglasio je kako su investicijama u modernizaciju i razvoj poslovanja, usprkos recesiji, postavili osnove i osigurali pretpostavke za stabilnost poslovanja te daljnji rast i razvoj Tiska. “Novi distributivni centar predstavlja prekretnicu u poslovanju Tiska, te će pridonijeti većem zadovoljstvu kako naših partnera, nakladnika i dobavljača, tako i naših kupaca”, rekao je.

Današnjem otvorenju prisustvovao je i Vedran Kružić, pomoćnik ministra gospodarstva za trgovinu i unutarnje tržište. Investitor ovog projekta je tvrtka Vetel, a izvođači radova bili su Tehnika, KFK Tehnika i Siže Kupres, dok je projektni tim činila tvrtka TOGA Inženjering na čelu s inženjerkom Ljubicom Tošić, zaključuje se u priopćenju.

Prethodni članakGubitak Vupika 509,2 tisuće kuna
Sljedeći članakSuradnja Carlsberga Croatia i HNK Hajduk