Najznačajniji modni događaj u državi Bipa Fashion.hr ove sezone slavi uspješnih 25. sezona koje su obilježile hrvatsku modnu scenu u protekla dva desetljeća.

Poznata modna imena, mladi dizajnerski talenti i najkreativnije snage modne scene obilježit će ovo slavljeničko izdanje tjedna mode koji će se održati od 24. do 28. listopada na Zagrebačkom velesajmu.

Eklekticizam ideja i isprepletenost s modernim tehnologijama i komunikacijama predstavljaju sadašnjost i budućnost mode, koja je jedna od pokretačkih snaga i ovog projekta.

Bipa Fashion.hr od svojih je početaka prepoznat kao cjelovita platforma za prepoznavanje i predstavljanje odabranih dizajnerskih kolekcija, te je od svog osnutka  nezaobilazan događaj u kalendaru svih modnih znalaca.

Projekt  i ove sezone donosi bogat program  koji će svake večeri pratiti oko 300 medija i digitalnih influencera.

Nakon što je domaćim dizajnerima otvorio vrata regionalnih modnih prijestolnica, a mnoga imena lansirao u zvjezdanu orbitu, ove će se sezone Bipa Fashion.hr prisjetiti najvećih uspjeha i posebnih trenutaka koji su obilježili dva desetljeća hrvatske mode.

Otvarajući vrata novim modnim snagama, Bipa Fashion.hr još će jednom pokazati svu raskoš hrvatske modne scene, a svoje će kolekcije predstaviti miljenici publike: Ivica Skoko, Robert Sever, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, Luka, Arileo, Klisab, Ana Maria Ricov, Morana Krklec, Anthony Avangard, Gala Vrbanić, Jamoi, Ivana Janjić. Uz veliki jubilej projekta, i dizajneri Ivica Skoko, Luka Grubišić te dizajnerski dvojac Arileo slave svoje velike obljetnice čime ovosezonski tjedan mode zaista postaje slavljenički.

U proteklih 25 sezona, nakon prvog Fashion.hr-a koji je održan u starom pogonu tvornice Varteks u Varaždinu, tjedan mode donio je brojna iznenađenja postavivši modnu pistu na neočekivanim mjestima poput Muzeja suvremene umjetnosti, Stare Klaonice, tvornice Gredelj, zadarskog Pozdrava suncu, rajske plaže Zlatni rat u Bolu na Braču te idiličnog zagrebačkog Tomislavca i Platoa Gradec.

“Snaga našeg projekta vidljiva je u mnogim aspektima utemeljenim u brojkama kao što su više od 500 prikazanih modnih kolekcija ili više od 100 000 posjetitelja, iako me osobno i dalje najviše raduje energija kojom pristupamo realizaciji ovog projekta. Kad  pogledamo ovih 25 sezona imamo puno razloga za zadovoljstvo. Ponosan sam na svaku od tih sezona, a svaka je za naš tim predstavljala izazov kako dizajnerima osigurati najbolje  uvjete za predstavljanje njihovih kolekcija. Također mislim da smo pozitivno utjecali i na modnu publiku koju  kroz sve ove godine osvještavamo i educiramo koliko je domaći modni dizajn bitan  kao dio kreativnih, ali i gospodarskih procesa u našem društvu.  I ove godine pripremamo nekoliko iznenađenja, sasvim drugačiju modnu pistu, te bogat dizajnerski program”, izjavio je Vinko Filipić, direktor i osnivač Fashion.hr-a.

I ove sezone, ponosni sponzor tjedna mode je drogerijski lanac Bipa koji već osam sezona zaredom sudjeluje u stvaranju najveće modne priče u regiji. Dugogodišnje partnerstvo potvrđuje poziciju Bipe kao ambasadora koji pruža podršku hrvatskoj modnoj sceni i ide u korak s najnovijim modnim trendovima.

Predstavljajući novitete u segmentu makeupa i ljepote, u sklopu najveće modne manifestacije, Bipa se na jedinstven način obraća novoj generaciji žena promovirajući kreativnost i individualnost.

U četiri dana programa, u Paviljonu 10 Zagrebačkog paviljona, u revijama najpoznatijih modnih dizajnera uživat će oko 5000 posjetitelja, a svake sezone Bipa Fashion.hr prati više od 200 akreditiranih predstavnika medija.

Od 24. do 28. listopada Zagreb će živjeti u slavljeničkom izdanju Bipa Fashion.hr-a.