Drogerijski lanac dm drogerie-markt u poslovnoj godini 2013./2014. u Hrvatskoj je ostvario ukupan promet u iznosu od 1,97 milijardi kuna uz porast od 0,48 posto, dok je neto dobit iznosila nešto više od 70 milijuna kuna, što je smanjenje od osam posto u odnosu na prethodnu godinu, izjavio je direktor dm-a u Hrvatskoj Mirko Mrakužić na današnjem predstavljanju poslovnih rezultata u Zagrebu.

On je dodao kako je u proteklih 12 mjeseci dm investirao 39,7 milijuna kuna u otvaranje i modernizaciju prodavaonica te su otvorena 72 nova radna mjesta.

Prema rezultatima istraživanja agencije Ipsos Puls kupci su u najvećoj mjeri lojalni dm-u zbog izvrsne kvalitete i cijene dm robne marke. U protekloj poslovnoj godini udio vlastite robne marke u ukupnom prometu iznosio je 26 posto.

Drugi najčešći razlog lojalnosti kupaca je dobar odnos dm-a prema zaposlenicima, što su prepoznali i ispitanici u istraživanju portala Moj posao. Petu godinu zaredom dm je proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Hrvatskoj. Presudni faktori odabira su harmonični odnosi na radnom mjestu, visina plaće i dodatne pogodnosti te sigurnost radnog mjesta.

Uz prosječnu plaću u prodavaonicama od 8.528 kuna dm djelatnike potiče na profesionalno usavršavanje. U protekloj poslovnoj godini dm je organizirao 67 seminara, edukacija i radionica za djelatnike.

Na predstavljanju poslovnih rezultata članovi Uprave dm-a osvrnuli su se na suradnju s hrvatskim dobavljačima. Rečeno je kako od ukupnog broja dobavljača dm-a četvrtinu čine hrvatski dobavljači s isključivo hrvatskim proizvodima. Pritom je devet hrvatskih dobavljača odabrano je na dm-ovom natječaju “…jer najbolje dolazi iz prirode!” za obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.

Drogerijski lanac dm u Hrvatskoj poslovnu je godinu zaključio s ukupno 1.295 djelatnika u 154 prodavaonice u 60 gradova. U sljedećoj poslovnoj godini cilj dm-a je poslovati u 160 prodavaonica i investirati dodatnih 50 milijuna kuna.

Više detalja o poslovanju dm-a pogledajete u priloženoj infografici.