Udio promotivne prodaje u segmentu proizvoda za čišćenje WC školjke gotovo je  nepromijenjen u razdoblju od srpnja 2017. do lipnja 2018. u odnosu na isti period prethodne godine, dok je u segmentu “blokova” istodobno smanjen s 49% na 44%.

Prodaja proizvoda za čišćenje i higijenu WC školjke u razdoblju od srpnja 2017. do lipnja 2018. u odnosu na isti period godine ranije količinski pada 0,3%, a vrijednosno 1,0%. Gotovo pola vrijednosne prodaje ove kategorije ostvari se kroz promotivne akcije (sniženja cijena ili promotivna pakiranja) u promatranom kanalu, ali s tendencijom smanjenja.

Promotivna prodaja pada za 8,3% u odnosu na prethodnu godinu, dok redovna vrijednosna prodaja raste za 5,9%. Sukladno tome, udio promotivne prodaje se smanjuje.

Vrijednosno u ukupnoj kategoriji proizvoda za čišćenje i higijenu WC školjke, udio segmenta proizvoda za čišćenje iznosi 14%, a segmenta proizvoda za higijenu WC školjke (“blokovi”) 86%.

Udio promotivne prodaje u segmentu proizvoda za čišćenje WC školjke gotovo je nepromijenjen u razdoblju od srpnja 2017. do lipnja 2018. u odnosu na isti period prethodne godine, dok je u segmentu “blokova” istodobno smanjen s 49% na 44%. Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, više od 90% vrijednosne prodaje u oba segmenta čine cjenovne akcije. Dubina popusta je blago narasla – s prosječnih 27% na prosječnih 29% na razini kategorije.