Dostavljačka tvrtka Gebrüder Weiss Hrvatska zbog povećanja obima posla odlučila je preseliti svoj dalmatinski centar iz Dugopolja u Dicmo, objavljeno je iz kompanije.

Poslovnica u Splitu djeluje od 2013. godine te je s vremenom postala, iza zagrebačke, druga po veličini poslovnica u Hrvatskoj. Prvotno je bila smještena u Dugopolju, a danas je novi centar, tj. poslovnica Dicmo, udaljen od Splita 20 km.

U 2013. godini tvrtka je u prosjeku prevezla 2.000 pošiljaka mjesečno, dok se broj pošiljaka ove godine kreće oko 6.000. U ljetnim mjesecima isporučeno je čak do 8.000 pošiljaka mjesečno. U tvrtki to objašnjavaju procvatom on-line prodaje u dalmatinskoj regiji, a dostavlja se sve od građevinskog materijala do potrošačkih artikala za hotele i turističke smještajne objekte.

“Preseljenje je bilo neizbježno. Novo skladište ne nudi samo više prostora, nego i bolje preduvjete za daljnju optimizaciju vremena pretovara i kontinuirano poboljšanje kvalitete naših usluga”, istaknula je Barbara Bujačić, direktorica poslovnice GW Hrvatska.

Širenje logističkih kapaciteta i dostava kupcima
Nova lokacija s oko 1.000 četvornih metara nudi gotovo dvostruko veću površinu nego prije, a udaljena je svega desetak kilometara od dosadašnjeg logističkog centra u Dugopolju. “U budućnosti planiramo daljnje širenje u području skladišne logistike. I to upravo zbog procvata tržišta e-trgovine i B2C usluge dostave krajnjim potrošačima”, dodala je Bujačić.

Od 2013. godine tvrtka GW Hrvatska vrši usluge dostave krajnjim kupcima diljem zemlje za poslovne partnere koji svoje proizvode prodaju putem on-line trgovine. Zbog velike potražnje za uslugom dostave pošiljaka kupljene on-line, GW je kontinuiranim razvojem, početkom 2017. definirao uslugu pod nazivom GW pro.line home. Spektar usluga obuhvaća pošiljke paketa i velike komadne pošiljke, ekspresnu dostavu unutar 24 ili 48 sati, dostavu s dva dostavljača, telefonsko obavještavanje kao i uslugu pouzeća i povratnih pošiljki.