hok-susret-trgovacaTradicionalni 10. susret trgovaca koji se održava u organizaciji Hrvatske obrtničke komore okupiti će iz obrtnike trgovce iz cijele Hrvatske, a na susretu će sudjelovati i razni stručnjaci, predstavnici gospodarstva, partnerskih institucija i nadležnih ministarstava.

Početak 10. Susreta trgovaca je u 11.00 sati, a predviđeno trajanje je do 15.00 sati. Pokrovitelj skupa je Zaklada Konrad Adenauer, a medijski pokrovitelj web portal i stručni časopis Suvremena.hr. U uvodnom dijelu, predsjednik Ceha trgovine HOK-a Mladen Malta, izložit će aktualno stanje male trgovine u Hrvatskoj, a gost predavač iz Njemačke, u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, govorit će o stanju i trendovima male trgovine u EU.

Nakon uvodnih tematskih izlaganja, predviđene su dvije panel rasprave: Mala trgovina u otežanim uvjetima poslovanja i Na koji način vratiti dignitet trgovini kao struci.

Kroz stručna izlaganja i panel rasprave, na skupu će se razmotriti brojne teme vezane uz obavljanje trgovačke djelatnosti, s posebnim naglaskom na zakonodavni okvir poslovanja te na unapređenje poslovanja male trgovine. Među ostalim, teme će biti nelojalna konkurencija velikih trgovačkih lanaca, rad na “crno”, inspekcijski nadzor, trgovina u ruralnim i otočnim područjima, pokretna trgovina, izvori financiranja, naknade za kartično poslovanje, nedostatak kvalitetne radne snage te prava i obveze u zaštiti potrošača.

Skup završava predstavljanjem zaključaka koji će se uputiti zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, s ciljem osiguranja boljih uvjeta poslovanja u maloj obrtničkoj trgovini.

Susret trgovaca će se održati u srijedu, 28. rujna u Zagrebu, u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I.