Udruga malih trgovaca Zagreb okuplja malu trgovinu na području Zagreba i Zagrebačke županije te je uključena u Savez malih trgovaca Republike Hrvatske.

Kao i kod drugih udruga razlozi osnivanja Udruge su interesne sfere jer udruživanjem mali trgovci dobivaju na snazi prilikom dogovaranja uvjeta nabave i raznih akcija.

Osim nabavnog dijela, trgovci okupljeni u Udrugu ostvaruju pogodnosti i na rashodovnoj strani putem zajedničkih ugovora s bankama, telekomunikacijskim operaterima i naftnim tvrtkama u pogledu nabavke goriva.

Iz Udruge navode kako je promet u nabavi s dobavljačima u 2013. iznosio oko 50 milijuna kuna, dok je nabavka kruha, cigareta i bonova za mobilne mreže nosila dodatnih 40 milijuna kuna.

Udruga malih trgovaca Zagreb surađuje s tri glavne veleprodaje u Zagrebu te ostvarenu suradnju ocjenjuje uglavnom zadovoljavajućom.

“Svaka članica našla je kod dobavljača ono što ju koliko toliko zadovoljava, premda bi se ta suradnja uvijek mogla dići na viši nivo i s jedne i s druge strane”, navode iz zagrebačke Udruge.