21.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 22. srpnja 2024., 01:33
VijestiZemljaTvornica ulja Čepin ide u privatizaciju

Tvornica ulja Čepin ide u privatizaciju

tvornica-ulja-cepin-radnici-midiPotpisivanjem sporazuma između IPK Tvornice stočne hrane i IPK Osijek d.d. o načinu rješavanja duga, zbog kojeg je bio blokiran račun Tvornice ulja Čepin, riješena je agonija 212 zaposlenih radnika – tvrtka ne ide u stečaj već slijedi privatizacija, izvijestio je večeras radnike ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Osim večeras potpisanog sporazuma, danas je Hrvatski fond za privatizaciju donio odluku o pozajmici IPK-u Osijek, koji će taj dug uplatiti Tvornici stočne hrane koja je imala pravo na ovrhu nad udjelima Uljare, kazao je.

Čobanković je izvijestio da su se sporazumne strane dogovorile da u roku od osam dana zaključe poseban ugovor o izvansudskoj nagodbi te da će vjerovnik IPK Tvornica stočne hrane najkasnije u roku od sedam dana povući ovrhu nad poslovnim udjelima čepinske uljare koja se također nalazi u sastavu IPK.

Banke vjerovnici, Zagrebačka banka i Partner banka deblokirat će žiro račun Uljare, kazao je ministar Čobanković, te naglasio kako su večeras potpisanim sporazumom i ugovorom koji će se potpisati „stvorene pretpostavke za transparentnu privatizaciju i nastavak rada tvrtke“.

Napomenuo je kako je za rješavanje problema predsjednica Vlade Jadranka Kosor bila izuzetno zainteresirana, jer se radi o sudbini 212 radnika i njihovih obitelji, te je njezina pomoć bila itekako značajna.

Radnici Tvornice ulja Čepin okupili su oko 16 sati očekujući ishod dogovora koji je ministar Čobanković vodio u osječkom IPK-u.

Kada je ministar nešto prije 19 sati došao u čepinsku Uljaru s pljeskom su ga dočekali okupljeni radnici, jer se prije toga već pročulo da je potpisan sporazum o rješavanju duga između IPK Osijek i IPK Tvornice stočne hrane.

Čobanković je radnike izvijestio i da će im ovih dana biti isplaćene dvije zaostale plaće, za listopad i studeni ove godine.

Sindikalna povjerenica Tvornice ulja Čepin Helena Žeravica, zahvalila se u ime svih radnika ministru Čobankoviću i predsjednici Vlade Jadranke Kosor „na pomoći koja je donijela sreću i radost za sve zaposlenike“. Dodala kako „to znači da sutra ne idemo u Zagreb tražiti svoja prava, jer mi smo svoje izvojevali“.

Regionalni povjerenik PPDIV-a Šime Orešković, također se zahvalio ministru Čobankoviću, istaknuvši kako je velika zasluga i premijerke Kosor u rješavanju agonije radnika Tvornice ulja Čepin. (H)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...