Tvrtka cargo-partner dodatno unaprijedila skladišni portfelj u jugoistočnoj Europi

Tvrtka cargo-partner jedan je od vodećih pružatelja prijevoznih i logističkih usluga u jugoistočnoj Europi koji je već tradicionalno strateški usmjeren na tu regiju. Posljednjih mjeseci tvrtka je unaprijedila svoja skladišta u Hrvatskoj, Sloveniji i Turskoj

Krajem kolovoza ove godine tvrtka cargo-partner proširila je svoje skladište u Zagrebu za 4600 četvornih metara kako bi zadovoljila brzorastuću potražnju za svojim uslugama u Hrvatskoj. Skladište je otvoreno u lipnju 2022. godine i nalazi se na deset minuta od Međunarodne zračne luke Zagreb. Nakon najnovijeg proširenja kapacitet logističkog centra narastao je s prijašnjih 12.900 na ukupno 17.500 četvornih metara.

Suvremeni prostor trenutno sadrži 20.000 paletnih mjesta i mezanin od 900 četvornih metara gdje lokalni tim pruža e-fulfillment usluge i usluge s dodanom vrijednošću. Osim kratkoročnog i dugoročnog skladištenja, zagrebačko skladište svojim korisnicima nudi uslugu svakodnevne paletne i paketne distribucije u države članice Europske unije i treće zemlje, te usluge carinskog posredovanja. Zahvaljujući proširenju skladište sada ima 28 pretovarnih vrata za kamione i troja drive-in vrata za vangabaritne pošiljke.

“Budući da obilježavamo 40 izvanrednih godina tvrtke cargo-partner, važno je istaknuti neprocjenjivu ulogu koju je jugoistočna Europa imala u ostvarenju našeg dugotrajnog uspjeha. Ovo je širenje potvrda iznimnog putovanja na koje smo krenuli zajedno s našim korisnicima i stručnim timovima diljem regije”, rekao je Stefan Krauter, glavni izvršni direktor i osnivač tvrtke cargo-partner.

Zoran Starčević, direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, izjavio je: “Dodatni skladišni kapacitet u Zagrebu omogućit će nam skladištenje znatno većeg asortimana proizvoda – od prehrambenih namirnica do farmaceutskih proizvoda i niza drugih roba – i pravodobno odgovorimo na tržišne promjene i potrebe korisnika. Stoga će to proširenje ne samo ojačati našu tržišnu poziciju, već i poduprijeti našu nakanu da korisnicima isporučimo vrhunske proizvode i usluge.”

Otto Zsivkovits, regionalni direktor za jugoistočnu Europu, zaključio je sljedeće: “Naše proširenje u Zagrebu dio je strateškog plana o jačanju našeg otiska u jugoistočnoj Europi, regiji koja je iznimno važna za tvrtku cargo-partner. U tom kontekstu Zagreb predstavlja poveznicu između istočne i zapadne Europe. Istodobno s daljnjim širenjem svoje mreže bilježimo i korist od sve značajnijih sinergija između naših logističkih centara u Hrvatskoj, Sloveniji, Turskoj, Bugarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.”

Čista energija s krova u Ljubljani
Početkom kolovoza tvrtka cargo-partner instalirala je fotonaponski sustav s ukupno 1192 panela na krov svog iLogističkog centra u Ljubljani. Očekuje se da će sustav proizvoditi 575 MWh energije godišnje, čime će se pokriti 34 posto energetske potrošnje cargo-partnera u Sloveniji. Osim toga, solarna će elektrana uštedjeti 146 tona CO₂ godišnje, što odgovara sadnji 6698 stabala. Ljubljanski iLogistički centar otvoren je 2019. godine i zatim proširen 2022. godine, čime je njegov ukupni kapacitet porastao s nekadašnjih 25.000 na 39.100 četvornih metara.

Novi iLogistički centar u Istanbulu
U srpnju ove godine cargo-partner otvorio je novi iLogistički centar u Istanbulu sa skladištem koje se prostire na 20.000 četvornih metara. Pogon sadrži 25.000 paletnih mjesta i 17 pristaništa za utovar, te pruža savršene uvjete za carinsko skladištenje, rukovanje vangabaritnom robom i visokotehnološkim proizvodima, brzi pretovar i distribuciju, kao i sveobuhvatne e-fulfillment usluge, uključujući i mjesto preuzimanja i vraćanja paketa. Centar osim skladišta sadrži i suvremene uredske prostore, te služi kao novo sjedište poslovanja glavnog ureda tvrtke cargo-partner u Turskoj.

Snažna mreža skladišta u jugoistočnoj Europi
Pored tih nedavnih proširenja, cargo-partner već dugo u jugoistočnoj Europi ima kvalitetnu mrežu skladišta. U Bugarskoj, tj. Sofiji, iLogistički centar tvrtke ima 22.000 paletnih mjesta raspoređenih na 16.700 četvornih metara, dok u Srbiji cargo-partner posjeduje skladište s 8.000 četvornih metara skladišnog prostora, koje je strateški smješteno u blizini beogradske zračne luke. U Bosni i Hercegovini tvrtka upravlja poslovanjem skladišta na 1.000 četvornih metara kojem su nedavno dodali zasebni prostor od 300 četvornih metara namijenjen privremenom carinskom skladištenju.

Prethodni članakOsječki distributivni centar RDC popunio 72 posto kapaciteta
Sljedeći članakCijena struje ostaje ista, ograničavaju se cijene za 30 proizvoda