Međunarodne turneje austrijskog orkestra smatraju se posebnim glazbenim užicima diljem svijeta, a putujući glazbenici njeguju se kao ambasadori glazbene tradicije zemlje.

Austrija je izgradila reputaciju domovine visoke kulture, za što u svijetu klasične glazbe mnogi ovu zemlju, smještenu u samom srcu Europe povezuju s klasičnim velikanima kao što su Mozart, Schubert, Mahler, obitelj Strauss, te mnogi drugi poznati glazbeni umjetnici.

Poznati koncertni organizator obratio se Cargo-partneru sa zahtjevom za vođenje opsežne isporuke orkestra iz Austrije u Japan. Budući da su već ranije uspješno surađivali na nizu sličnih logističkih projekata, Cargo-partner je odabran kao prvi izbor. Pošiljka je obuhvaćala sve instrumente orkestra, kao i odgovarajuću posebnu opremu, koja je težila ukupno 7.679 kilograma, a volumen pošiljke bio je 46 kubika.

Kako bi osigurali sigurnost i optimalno rukovanje za otpremu robe do odredišta, stručnjaci za zračni prijevoz Cargo-partnera koristili su pet PMC kontejnera i jedan AKE kontejner. Sveukupno, pošiljka se sastojala od 63 pakirne jedinice različitih oblika i veličina koje su sadržavale instrumente osjetljive na udar i pritisak, te u nekim slučajevima, visoko vrijedne instrumente. Posebna pozornost posvećena je efikasnosti utovara unutar kontejnera kako bi troškovi prijevoza za kupca bili što niži.

Kada je određen datum početka turneje, Cargo-partner je razradio nekoliko mogućnosti prijevoza koje je ponudio nalogodavcu. Nakon savjetovanja s Cargo-partnerom, kupac se odlučio za PRIORITY uslugu prijevoza iz zračne luke Beč do Osake Kansai. Iskusno osoblje Cargo-partnera u Beču pobrinulo se za pakiranje instrumenata, rukovanje i pregled pošiljke, te ishodovanje ATA karneta za carinsku proceduru.

ATA karnet je međunarodni carinski dokument koji se koristi za privremeni uvoz, izvoz i provoz kroz određene zemlje. Koristi se umjesto carinskih isprava, kao takav vrijedi kao “putovnica” u prijevozu pošiljki. Nakon što je Cargo-partner uspješno prevezao i dostavio pošiljku na odredište, simfonijski orkestar je u sljedećih 17 dana gotovo svakodnevno nastupao u raznim japanskim gradovima, između ostalog nastupi su održani u Osaki, Nagoyi i Tokiju.

Dodatni izazov predstavio je raspored turneje organizatora, budući da je povratni prijevoz morao biti pripremljen prije završetka posljednje etape koncertne turneje. Unatoč višestrukim promjenama u rasporedu, Cargo-partner je dokazao svoju fleksibilnost planiranjem unaprijed i osiguravanjem potrebnog teretnog prostora s nekoliko zračnih prijevoznika unaprijed. Kada je bio poznat konačni datum završetka turneje, povratni let je morao biti organiziran praktično odmah, jer su instrumenti bili potrebni hitno, već dva dana kasnije u Beču zbog drugih obveza.

Nakon posljednjeg koncerta u gradu Sapporu, instrumenti su prebačeni direktnim letom iz zračne luke Sapporo New Chitosea, uključujući sveobuhvatnu podršku po dolasku pošiljke u Beč. Zbog glatkog vođenja cjelokupnim transportnim projektom, kupac je posebno bio zadovoljan fleksibilnošću i pouzdanošću Cargo-partnera, čestim ažuriranjima statusa i istaknutim osobnim angažmanom za pruženu izvrsnu uslugu u zadanim vremenskim ograničenjima.