Tvrtka iz Poljske postaje strateški partner Magme

Iz Magme su danas putem Zagrebačke burze priopćili da su jučer s poljskom tvrtkom NFI EMPiK Media Fashion potpisali osnovne uvjete i uvjetnu ponudu za upis dionica.

Sukladno navedenim uvjetima, EMF bi upisao približno 50,09 posto dionica Magme putem povećanja temeljnog kapitala za 68 milijuna kuna, uplaćujući dionice po njihovoj nominalnoj cijeni od 10 kuna.

“Povećanje temeljnog kapitala društva te upis dionica, bio bi između ostalog uvjetovan i provedenim dubinskim snimanjem društva na zadovoljstvo EMF-a te odlukama glavne skupštine o povećanju temeljnog kapitala i oslobođenju EMF-a od obveze podnošenja ponude za preuzimanje po upisu dionica”, dodaje se u priopćenju.

Također, Nadzorni odbor Magme do 18. studenog treba odobriti pravo ekskluzivnosti provođenja dubinskog snimanja tvrtke do 31. prosinca ove godine.

Iz Magme su poručili da je EMF vodeći distributer proizvoda u srednjoj i istočnoj Europi u sektorima mediji i zabava, odjeća, obuća, kozmetika, igračke, oprema za djecu i škole stranih jezika.

Poslovni model EMF-a zasniva se na četiri segmenta: Empik grupa (knjige, tisak, multimedija, uredski pribor, ulaznice za kulturne događaje), Smyk grupa (igračke i oprema za djecu), škole stranih jezika, te moda i ljepota (odjeća, obuća, kozmetika i modni dodaci).

Ističe se i da EMF razvija svoj poslovni model putem vlastitih brendova i koncepata, kao i putem franšiza i licenciranih brendova. EMF posluje na tržištima Poljske, Rusije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Njemačke, Rumunjske te Turske, a dionice te tvrtke uvrštene su na Varšavskoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od približno 530 milijuna eura te realiziranim prihodima u 2009. od približno 680 milijuna eura.

Obustavljeno trgovanje dionicama Magme
Zagrebačka burza danas je odmah nakon objave informacije o potpisivanju osnovnih uvjeta sa strateškim partnerom iz Poljske obustavila trgovanje dionicama Magme. Kako se navodi u rješenju Burze, mjera obustave traje do 13:00 sati. (pd)